İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye'nin en büyük fuar merkezi "Fuar İzmir", 21. MARBLE İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ile törenle açıldı.

Kaldığı otelde belediye başkanlarıyla kahvaltı ettikten sonra fuar alanına geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindekiler ile seyir kulesine çıkarak bir süre tesisi inceledi. 

Törende  konuşan Kılıçdaroğlu, İzmir'de bir vatandaşın kendisine 'ne olursun bizi bu haramilerden kurtarın' dediğini belirterek şöyle  dedi:

"İzmir'den tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Kul hakkı yemenin en büyük günah olduğunu kabul ediyorsanız, halka hesap vermenin siyasetin namusu olduğunu söylüyorsanız 7 Haziran'da tercihinizin belli olması lazım. Türkiye'nin yeniden dirilmesi ve ayağa kalkması lazım. 4 yıl için yetki istiyorum, 4 yıl içinde yeni bir Türkiye, özgür, büyüyen, ayrımcılık yapan değil birleştiren bir Türkiye olacaktır. Kimsenin etnik kimliğiyle, yaşam tarzıyla, inancıyla ilgilenmeyen, herkese saygı gösteren yeni bir siyaset anlayışını Türkiye'de egemen kılacağız."

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, fuarın açılış kurdelesini keserek hollerde incelemelerde bulundu.

Bu arada fuar binalarına girişte yürüyen merdivende kalabalık nedeniyle bir kişinin düşmesi sonucu aralarında TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'nun da bulunduğu bazı kişiler ezilme tehlikesi atlattı.

Olayda, Özgür Öztürk isimli bir kişi de ayağından ve belinden hafif yaralandı.