ANKARA - Başbakan Davutoğlu'nun Bakanlar Kurulu'nu açıklamasının ardından Ekonomi Bakanlığında da devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Ekonomi Bakanı Elitaş, burada yaptığı konuşmada, yeni görevi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkürlerini sundu. 

AK Parti'nin hükümet olduğu 2002 yılından bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Mustafa Elitaş, Zeybekci'den devraldıkları bayrağı daha ileriye taşımaya gayret edeceklerini söyledi.

Elitaş, 2023 hedeflerini yakalayabilme noktasında bütün STK'lar ve özel sektör temsilcileri ile çalışacaklarını vurguladı.

Bakanlık binasına daha önce ihracatçı bir firmanın temsilcisi olarak geldiğini anımsatan Mustafa Elitaş, "Bugün aynı binaya Ekonomi Bakanı olarak geldik. Halkbank Genel Müdürlüğü binası da yeni bir konsept içerisinde ülkeye hizmet etmemize fayda sağlayacaktır" dedi. 

Elitaş, Nihat Zeybekci'nin belediye başkanlığı dönemindeki çalışmalarının örnek alınacak nitelikte olduğunu belirterek, milletvekili olmasının ardından kendisiyle uyumlu bir şekilde çalıştıklarını anlattı.    

Mustafa Elitaş, Zeybekci'ye Türk ekonomisine yaptığı katkılar nedeniyle de teşekkürlerini iletti. 

"Zeybekci'den Bakanlık personeline yeni bina müjdesi"

Nihat Zeybekci ise Elitaş'a yeni görevinde başarılar dilerken, millete hizmet etmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu kaydetti.

Arkasına dönüp baktığında yüz kızartıcı bir geçmişinin olmadığını anlatan Zeybekci, böyle bir pozisyonda görevi devretmekten dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Nihat Zeybekci, göreve başlamasının üzerinden bugün itibarıyla 23 ay geçtiğini bildirerek, bu dönem içerisinde STK'lar, özel sektör temsilcileri ile birlikte uyum içerisinde çalıştıklarını dile getirdi.

Mustafa Elitaş ile bugüne kadar pek çok konuda birlikte çalıştıklarını anlatan Zeybekci, kendisinin bu görevi hakkıyla yerine getirmesi noktasında hiç bir tereddüdünün olmadığını dile getirdi.

Nihat Zeybekci, kendisinin bundan sonra da AK Parti'nin bir neferi olarak yoluna devam edeceğine işaret etti. 

Konuşmasında Ekonomi Bakanlığı personeline de müjde veren Zeybekci, "Halkbank Genel Müdürlüğü binasınının imzalarını attık. Sayın Bakanımız, ocak ayı gibi o binada görev yapacaklar. Ekonomi Bakanlığı, çok daha yeterli ve büyük bir binada görevine devam edecek" ifadelerini kullandı.

Nihat Zeybekci, törenin ardından Mustafa Elitaş'a çiçek takdim ederken, Elitaş da Zeybekci'ye makam aracına kadar eşlik etti.

Aracına binmeden önce bir bebeği de seven Zeybekci, daha sonra personelle vedalaşarak, kızı ile birlikte Bakanlık binasından ayrıldı.