TBMM - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçen hafta grup toplantısı öncesi yapılan yumruklu saldırıdan sonra bu haftaki grup toplantılarında güvenlik önlemlerinin artırıldığı görüldü.

MHP ve BDP’nin kullandığı salon ile CHP'nin kullandığı salonun girişlerinin bulunduğu ve geçen hafta saldırının yapıldığı koridordan, sadece genel başkanlar ve milletvekillerinin geçişine izin verildi.

Bu koridorda bulunan koltuklar kaldırılarak, geçiş alanı genişletildi. Kulis koridoruna güvenlik şeritleri çekildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısına giriş yapmak üzere geldiği kulisten, grup toplantı salonuna kadar olan bölümde koridor şeklinde kırmızı şerit çekildi.

 Bu arada CHP'nin Meclis İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, Kılıçdaroğlu'nun koruma müdürü ile alınan güvenlik önlemlerini kontrol etti.

 TBMM İdare Amiri  Özdemir, her Salı günü Meclis'te curcuna yaşandığını belirterek, giriş ve çıkışlarda bir nizam olmasını istediklerini söyledi.

Özdemir, iki farklı grubun aynı koridorda toplanmasının, misafirlerin ana binaya girmek istemelerinin sorun yarattığını ifade etti.

Özdemir, güvenlik konseptinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bir soru üzerine Özdemir, gerçekleştirdikleri toplantılarda, farklı günlerde grup toplantılarının yapılmasının gündeme gelmediğini söyledi.

Güvenliğin sağlanması için Meclis'teki tartışmalı ortamın da durması, Genel Kurul'a silahla gelen milletvekillerinin engellenmesi gerektiğini kaydeden Özdemir, idare amirleri olarak önlemler paketi önerisini bugün ele alacaklarını bildirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçen hafta yapılan saldırının basit, sıradan bir kişinin düzenlediği bir saldırı olmadığını belirten Özdemir, "Meclis'e ilk defa giren birisi olmadığı belli. Alınması gereken tedbirleri konuşacağız. 55 dosyası olan, aranan bir insanın Meclis'e girmesi kabul edilebilir değil" dedi.

Özdemir, Kılıçdaroğlu'na saldıran kişiyle ilgili kendilerine iletilmiş yeni bir bilgi olmadığını söyledi.

Genel Kurul ve Türkiye'de yaşanan gergin ortamın baş sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öne süren Özdemir, "Başbakan'ın nefret söylemi devam ettiği sürece bu tedbirlerden de bir sonuç alınmaz" diye konuştu.

Özdemir, TBMM'ye salı günleri de diğer günlerdeki ziyaretçi alımı gibi ziyaretçi alındığını söyleyerek, ziyaretçilerin kime geldiğinin bildirildiğini ifade etti. Özdemir, alınan önlemlerin hayata geçmesi için en kısa sürede TBMM Başkanlık Divanı'nda ele alınması gerektiğini vurguladı.