ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu Türk-İş Konfederasyonunu ziyaretinde açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Kıdem tazminatı konusunda özel bir düzenlememiz şu anda yok. Bunlar hep konuşulacak. Kimseyi mağdur etmeden, işçilerimizin hukuklarını hiç bir şekilde zedelemeden bu hususları hep berabar ele alacağız."

"Kimin cebinden veriyorsun"

"SSK Genel Müdürü olarak, o günkü politikaların mesulü olan birisi bugün, çok rahat bir şekilde halka dönüp, 'Size iki maaş vereceğim, bunu da noterlikten tasdik.' Verirsin de kimin cebinden veriyorsun. Nasıl veriyorsun?"

"Kılıçdaroğlu şimdiden sahip olmadığı bir mirası, oluşmasında hiçbir katkısı olmadığı bir mirası, şimdiden yeme hesabı içerisinde ama milletimiz buna bu imkanı vermez."

 "Kılıçdaroğlu hiç iktidara gelemeyeceği için bu teklifleri yapıyor, hasbelkader böyle bir şansı 4 dakika versek de bu dediklerini yapsa, ondan sonra bir başka yine bizim AK Parti iktidarının gelip bütün o yaptıklarını düzeltmesi icap eder."

 "Kılıçdaroğlu'nun dediği düzenlemeler hayata geçse, 25 milyar Türk Liralık ek açık gündeme gelecek. Nereden çıkacak bu 25 milyar Türk Lirası? Birisi bize bağış vermeyecek, birisi gelip kaynak aktarmayacak. Bütün bunlar, bir sonraki neslin cebinden harcanmış olacak."

"Halkımızdan özellikle bugünlerde seçim sathı mahaline girmişken böyle popülist tavırlara prim vermemesini rica ederim. 90'lı yılları herkes hafızasında iyi tutmalı. Bir mirasyediye ihtiyacı yok Türkiye'nin, gelecek nesillere miras bırakacak uzun dönemli, sağlıklı düşünen politikalara, politikacılara ihtiyacı var."

"İrademiz dışında"

"(Bülent Arınç ve Melih Gökçek'in açıklamaları) Herhangi bir arkadaşın, herhangi bir şekilde eleştirisi, yeni bir düşüncesi yaklaşımı varsa ifade edilecek bütün zeminler mevcuttur. Burada yapılması gereken en son şey, delillendirilmemiş bir tarzda, her iki açıklamayı da kast ederek söylüyorum, bu konuların bizim de irademiz dışında kamuoyuyla paylaşılmasıdır."

"Bu şekilde bu tartışma bence kapanmıştır. Yani kendi parti disiplinimiz, parti anlayışımız içinde, partideki demokratik her türlü görüşün söylenmesi ilkesi etrafında."

"Seçim sathı mahallinde ve sonrasında, hiçbir şekilde, partimizin yıpratılmasına izin verecek davranışlara müsamaha göstermeyiz."

"Yol-İş ile ilgili mutabakat sağlandı"

"Karayolları işçilerimizin durumuyla ilgili, Ulaştırma Bakanlığımız'la da yapılan çalışmalar neticesinde, kamunun ihtiyaç hissettiği istihdam sağlanacak ve yasal bir süreçte tamamlanmış olduğu için Karayollarındaki işçilerimiz, Yol-İş bünyesinde çalışan işçilerimizle ilgili önemli bir mutabakata varıldı. İnşallah onlarla da en kısa zamanda buluşup bu müjdeyi birlikte yaşayacağız."