TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Ocak 2016'da sağlığıyla ilgili daha önceden planlanmış tedavi kapsamında başarılı bir operasyon geçirdiğine işaret ederek, bu süre zarfında sıcak siyasi gündemi, ülke ve dünya meselelerini de yakından takip ettiğini bildirdi.

Bahçeli, mesaj ve telefonlarıyla geçmiş olsun dileklerinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, bakanlara ve diğer siyasi partilerin genel başkan ve yöneticileri ile doktorlarına ve millete teşekkür etti.

"Ülkümüzü parlayan bir yıldız gibi gördük"

MHP'nin 47. kuruluş yıl dönümünün idrak edildiğini hatırlatan Bahçeli, "8-9 Şubat 1969'da milliyetçilik bir hareket, bir ivme, bir kıvılcım almış, böylece Türk siyasetine milli ve ahlaki bir yorum gelmişti" dedi.

Merhum Alparslan Türkeş'in "Ülküsüz insan çamurdan bir varlık gibidir" ifadesini anımsatan Bahçeli, "Nitekim biz çamurluğu sürekli reddettik. Hep daha ilerisini, hep daha yükseğini hedef olarak koyduk. Ülkümüzü göklerde parlayan yıldız gibi gördük" diye konuştu.

"Milletin gözünün içine baka baka kin kusuyor"

Bahçeli, Türkiye’de itiraf edilmemiş bir yönetim boşluğu bulunduğunu, milli güvenliğin her yönden açık ve alarm verdiğini öne sürdü.

Özellikle Sur ve Cizre’den her gün şehit haberleri geldiğini, anaların her gün ağladığını vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi:

"Keskin nişancılar Sur’da yüksek binalardan ateş açıyor' diyorlar. 'Evlerin kapıları bombalarla tuzaklandı' diyorlar. Yerin altına tüneller kazıldığını söylüyorlar. Ayn el Arap’tan terörist geçiş ve sızmaları olduğunu iddia ediyorlar. PKK’nın vatan toprakları üzerinde terör kampları kurduğu söyleniyor. Haraç almaları, sözde mahkemeler kurmaları, hendekler kazıp pusu atmaları, öz yönetim ilanlarını konuşan bile kalmamıştır. Cizre’de bir evin bodrum katında yaralılar olduğunu günlerdir diline dolayıp teröristleri kaçırmanın peşinde olan HDP’liler milletin gözünün içine baka baka kin kusuyorlar."

Almanya Başbakanı Merkel'in Türkiye ziyareti

Bahçeli, Rusya bombardımanıyla desteklenen Esed güçlerinin Halep’i abluka altına aldığını, Bayırbucak Türkmenlerinin yurtlarından, yuvalarından edildiğini söyledi.

Yeni bir mülteci dalgasının Türkiye'nin sınırlarına doğru yöneldiğini vurgulayan Bahçeli, Türkiye'ye gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel’in derdinin, bu mülteci sağanağına Türkiye'ye kalkan yapmak olduğunu savundu.