ANKARA - HDP Parti Meclisi (PM) sonuç bildirgesinde, "Parti Meclisimiz, Merkez Yürütme Kurulunun anayasal seçim hükümetinde yer alınması kararını onaylamıştır. Bizim açımızdan, seçim hükümeti de bir mücadele alanıdır" ifadesine yer verildi. 

HDP'nin PM toplantısının ardından açıklanan sonuç bildirgesinde, HDP'nin, kalıcı barış ile köklü demokratik çözümün adresi olduğu bildirildi.

Bildirgede, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Yaşanmakta olan yönetim krizinin demokratik siyasi alternatifi de HDP'dir. Halklarımızı, kendimizi, kentimizi, ülkemizi birlikte yönetmeye çağırıyoruz. Parti Meclisimiz, Merkez Yürütme Kurulunun anayasal seçim hükümetinde yer alınması kararını onaylamıştır. Bizim açımızdan, seçim hükümeti de bir mücadele alanıdır. Bakanlarımız, saray darbesine ve AKP'nin savaş politikalarına karşı barış, demokrasi ve adalet mücadelesini sürdüreceklerdir."

Parti Meclisinin 1 Kasım seçimlerindeki adaylıklar için merkez yoklaması yöntemini benimsediği ve aday belirlemeleri için MYK'ya yetki verdiği belirtilerek, HDP grubunun, Meclis'e gönderilen Irak-Suriye tezkeresine 'Hayır' yanıtı vereceği kaydedildi.