ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde lenfoma tedavisi gören 7 yaşındaki Barış Akyürek'i ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Akyürek'in moralinin çok iyi olduğunu ve kendisinden oyuncak istediğini söyledi.

İstanbul'da Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine saldırı gerçekleştirildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bugün iki gazetemize daha saldırı yapıldı. Emin olun üzgünüm. Neden iki gazeteye daha saldırı yapılsın? Bir an önce faillerinin bulunup, yargıya teslim edilmesini istiyoruz. Şimdi ben bunu istiyorum, yarın 'bu gazetelere saldırının sorumlusu da CHP'dir' diyecekler. İnsaf, insaf ya. İnsanda biraz ahlak, dürüstlük olur. Ahlakı ve dürüstlüğü erdem kılmazsak, bu ülkede hiçbir şeyi başaramayız."

Ülkenin iyi yönetilmediğini söylediğini aktaran Kılıçdaroğlu, bütün vatandaşların da bunu çok iyi bilmesi gerektiğini savundu. İktidarın herkesle kavga ettiğini öne süren Kılıçdaroğlu, başarısızlıklarını anlattıkları için de CHP'ye kızdıklarını söyledi. 

"Kim PKK'ya destek veriyorsa, onu PKK'nın yan unsuru olarak görürüz"

Kılıçdaroğlu, PYD konusunda ABD'nin tavrının eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine, "Kim PKK'ya destek veriyorsa, biz onu PKK'nın bir yan unsuru olarak görürüz. İster meşru bir organ olur, ister gayri meşru bir organ olur. Meşru organların terör örgütleriyle ilişki kurmalarını asla ve asla kabul etmeyiz" dedi.