ANKARA

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, "Ailenin korunması için kurulan komisyondan toplum olarak beklentimiz, çocuğa ve kadına istismarı, şiddeti önlemek konusunda daha ileri, daha önleyici, daha koruyucu politikalardır." dedi.

Köse, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği bir basın toplantısıyla TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu'nun, Meclis Başkanlığı'na sunduğu 6 Mayıs tarihli rapora tepki gösterdi.

Raporda gerek çocuklar, gerekse kadınlar için kabul edilemez hükümler bulunduğunu iddia eden Köse, "Rapor, çocuk istismarcısının tecavüz ettiği çocukla 5 yıl boyunca sorunsuz ve başarılı bir evlilik sürdürmesi halinde denetimli serbestlikten yararlanmasını öneriyor. Oysa devletin görevi çocuklarımızın her türlü istismardan korumak ve bunun önlemlerini almaktır." diye konuştu.

Bir an önce bu düşünceden vazgeçilmesi gerektiğini belirten Köse, "Bizim sizin yasalarınıza kurban edeceğimiz çocuğumuz yok. Günlerdir bu konuda atılan çığlıkları duymanızı, derhal raporunuzu geri çekmenizi bekliyoruz. Aksi taktirde buna asla müsaade etmeyeceğimizi bilin istiyoruz." dedi.