ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Atatürk Spor Salonu'nda yapılan AK Parti Gençlik Kolları Kongresi'nde konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"28 Şubat, milletin evlatlarının izzetinin, onurunun çiğnendiği bir dönemdi. Şimdi yeni bir 28 Şubat'ta Ankara'dan sesleniyoruz, bu milletin bugün ilan ettiği 28 Şubat zihniyeti, milli iradeye dayanan zihniyet, hiçbir zaman durdurulamayacak, söndürülemeyecek inşallah."

"28 Şubat'ta iç tehdit kavramıyla milletin fertleri, devlet tarafından tehdit ilan edilmişti. 28 Şubat'ta tanklar Sincan'da yürüyordu, şimdi ise Süleyman Şah için Suriye'de yürüyor. Aradaki fark bu."

"28 Şubatın bütün kalıntıları ayaklarımızın altındadır. Yeni Türkiye, eski Türkiye'nin bütün izlerini yerle bir edecektir"

"(Çözüm süreci) Artık gençlerimiz dağlarda, sokaklarda karşı karşıya gelmeyecek, yan yana yürüyecek"

"2005'te Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır'daki konuşmasıyla başlayan Çözüm Süreci, türlü badirelerden, tahriklerden, kumpaslardan geçerek bugünkü açıklamayla yeni bir zemine oturmuştur. Artık bu ülkede, Türk, Kürt, Sünni, Alevi gibi ayrımlar hiçbir şekilde bu milletin fertleri arasında nifak tohumu olacak şekilde kullanılamayacaktır. Türkiye'de şiddetin, silahın dili sona erecek, demokratik siyasetin önü açılacaktır."

"Madem ki demokrasi inşa edildi, madem ki 28 Şubat'ın bütün izleri birer birer siliniyor, 12 Eylül'ün izleri birer birer siliniyor, artık bu topraklarda silah diliyle kimse konuşmamalıdır. Bugün yapılan açıklamayı ve onun uygulanmasını yakından takip edeceğiz. Anadolu evlatlarını birbirine karşı kim silahlandırırsa onun karşısında Horasan ruhu, Horasan erenlerinin emaneti, Selahaddin Eyyubi ruhu dimdik ayakta duracaktır."

"Tarihler Cenab-ı Hakk'ın tevafukuyla aslında güzel şeyler ifade ediyorlar. 12 Eylül 1980'de Türkiye'ye bir devrim, bir darbe anayasası dikte ettirilmişti. 12 Eylül 2010'da biz o darbe anayasasını değiştirdik, demokratik bir anayasanın önünü açtık. Şimdi de 28 Şubat 1997'deki o dışlayıcı darbe kültürünün yerini, bütün vatandaşları kucaklayan Çözüm Süreci almış bulunmaktadır."

Ayrıntılar geliyor...