ANKARA

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı 3 bölgede 1165 milletvekili aday adayı için temayül yoklaması yaptı.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasında basına açıklama yapan İl Başkanı Selim Temurci, 1165 milletvekili aday adayı hakkında 3 bölgede temayül yoklaması yapıldığını belirterek, “AK Parti olarak sadece Türkiye’nin değil, mazlum coğrafyaların ümidi olan bir partiyiz. Teşkilatlarının AK Parti'yi sahiplenmesini, bütün teşkilatlarımızın temayül yoklamasını bir coşkuya, bir şölene çevirmesini büyük bir memnuniyetle izliyoruz” dedi.

AK Parti’de temayül yoklamasının "bir araya gelmek" demek olduğunu vurgulayan Temurci, “Birbirine sarılan, birbirini kutlayan, birbirine hayır duada bulunan insanlar, milletvekili aday adayları var. Bizim temayül yoklamalarımızda kaybeden yoktur,  bu hizmet için hep birlikte inşallah bütün kardeşlerimiz bu bayrağı alacak en yukarılara taşıyacaktır” diye konuştu.

Temayül yoklaması sonunda İstanbul’da herhangi bir oy sayımı yapılmayacağını kaydeden Temurci, oy pusulalarının bütün bölgelerden genel merkeze gönderileceğini ve burada yapılacak sayımların da kamuoyuyla paylaşılmayacağını söyledi.

AK Parti İstanbul’da Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksi, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve Bahçelievler İBB Kültür Merkezi olmak üzere 3 noktada temayül yoklaması gerçekleştirdi.

Yoklamalarda üyeliği devam eden parti kurucular kurulu üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, il gençlik ve kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, il disiplin kurulu  üyeleri, il demokrasi hakem kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri,  ilçe gençlik ve kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, İBB ve ilçe belediye başkanları, İBB ve ilçe belediye meclis üyeleri, ana kademe mahalle başkanları, ana kademe köy temsilcileri ve  22. 23. ve 24. dönemde aday adayı olmayan parti üyesi milletvekilleri oy kullandı.