Kim Kimdir ?

Çıdam Yücel Kimdir ?

5 Şubat 1986’da Bursa’da doğdu. Liseyi Bursa Anadolu Lisesi’nde okudu. Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği mezunu.Anadolu Universitesi AOF Radyo-TV Programcılığı bölümünde de eğitim aldı..3 yıl tiyatro eğitimi aldı. Tiyatroda bir rolünde spikeri canlandırdı. Tiyatro eğitiminin de etkisiyle aklına “haberci” olma isteği çok küçük yaşlarda düştü. Mesleğini 1 yıl yaptıktan sonra bırakarak bu konuda eğitimlere başladı. Başkent İletişim Bilimleri Akademisi’nde Diksiyon-Spikerlik-Sunuculuk eğitimleri aldığı sürede hocalarının da dikkatini çeken Çıdam Yücel, bu dönemi pekiyi başarı derecesi ile tamamladı. Bir seneye yakin Amerika’da eğitim amaçlı bulundu. Burada bir reklam filminde rol aldı. İsminin anlamı Öz Türkçe sabır olması ile ilişkili olarak, oldukça sabırlı bir yapıya sahip. Bir o kadar da hareketli. Gezmeye, dünya mutfaklarından yeni tatlar denemeye düşkün olması ile beraber, yeni şeyler keşfetmeyi de çok sever. İyi bir haber takipçisidir.. Bol bol okur, bazen yazar.

İngilizce ve Türkçe yayın yapan 6News ekranlarında bir sure İngilizce editör- muhabir ve spiker olarak görev yapmıştır. 6News ekranlarında Türkçe olarak ekrana gelen 20 Ana Haber ve 24 Gece Haberlerini sundu. Çıdam Yücel yine 6News ekranlarında yayınlanan usta gazetecilerin konuk olup gündemi yorumladığı Söz Basında programını hazırlayıp sundu. Daha Sonra TV Em kanalında çalışmaya başlayan Yücel burada üç yıl boyunca pek çok farklı çalışmalar yaptı. Kanalda hem ekran önünde hem ekran arkasında çalışmalar yapan editörlük ve muhabirlik gibi farklı görevler de üstlenen Çıdam Yücel Kanalın haber müdürü oldu ve Ana haber bültenlerini sundu. Çıdam Yücel Ana haber spikeri olduğu Tv Em'den bir süre sonra ayrıldı ve Star Tv'de melek programının ekibine katıldı. Halen editör olarak çalışmalarını sürdüren Çıdam Yücel bu mesleğe dair yeteneği , çok yönlülüğü , özgün sunumu , haberciliği gibi özelliklerinin yanında pozitif enerjisi , ışıltısı ve güzelliğiyle de dikkat çekmektedir. Çıdam Yücel tüm bu nitelikleriyle gelecekte de adını sıkça duyacağımız çok önemli bir isimdir.

Pınar Çıtak

17 Aralık'ta Çanakkale'de doğdu. İstanbul’da Ümraniye Lisesi’nden mezun oldu. Liseden itibaren kendini saran gazetecilik hayalini gerçeğe dönüştürerek Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü kazandı.

Üniversite eğitimi sırasında medya dünyasına adım attı. 2001 yılında Milliyet Ege'de muhabirlik yaparak işe başladı. Ardından İzmir Tv’de ara ve ana haber spikeri olarak çalıştı. Eş zamanlı olarak FM İzmir 101'de de spikerlik yaptı. Stajını NTV İzmir Haber Merkezi’nde muhabir olarak yaptı.

2004'te üniversiteden mezun olup İstanbul FM'de haber spikeri olarak işe başladı. Ardından Kanal A Haber Merkezi’nde muhabir olarak çalıştı. Bir haber ajansı tarafından hazırlanan ve 81 yerel televizyon kanalında hafta içi her sabah canlı yayınlanan Anadolu'da Sabah haber programını sundu.

Daha sonra Gülgûn Feyman ile Bengütürk Tv' ye geçti. Pınar İle Kahvaltı Haberleri programını hazırladı ve sundu. 2008'de DHA' da muhabir olarak işe başladı. Doğan Haber Ajansı’nda Başbakan Muhabirliği yaptı. Siyaset haberleri, çok sayıda uluslararası konferans ve kongreyi takip etti. 5 yıllık ajans haberciliği deneyiminden sonra Mayıs 2013'te CNN TÜRK Haber Merkezi’ne geçti. CNN TÜRK Haber Merkezi’nde muhabir olarak çalışıyor. Hemen hemen her gün olayları, gündemdeki gelişmeleri canlı yayınlarla kendine has anlatım tarzıyla CNN TÜRK izleyicisiyle buluşturuyor.

Üniversite eğitimi sırasında TRT spikeri Zafer Akçay'dan diksiyon eğitimi aldı. Ardından Kuşdili Spikerlik, Sunuculuk ve Diksiyon kursunu başarıyla bitirdi. Orhan Ertanhan, Bülent Özveren ve Gülgûn Feyman'dan diksiyon eğitimi aldı. Düzgün ve etkili konuşmanın önemine inanıyor.

Sürekli gelişim ve hayat boyu öğrenmeye önem veriyor. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde okuyor. 

Türk Sanat Müziği söylemeyi de dinlemeyi de çok seviyor. Üniversite eğitimi sırasında TSM korosuna katıldı ve 3 yıl bu koroda yer aldı. Ege Üniversitesi TSM Korosu Üyesi olarak konserlerde bulundu.

Bir Çanakkale ve Bozcaada tutkunu. Fotoğraf çekmeyi, kitap okumayı, gezmeyi çok seviyor. En büyük zevki gezdiği yerlerden hatıra eşyaları almak. Yunan kültürüne meraklı. Yunan müziklerini severek dinliyor. Kuantum felsefesi yakın ilgi alanı. Bu konudaki kitapları yakından takip ediyor, okuyor. Gündeme ilişkin yazılar da kaleme alıyor. Ortaokul yıllarından itibaren basketbol ve tenis oynadı, yüzdü. Spor yapmayı seviyor. Tenis ve squash oynuyor, yüzüyor.

12 yıllık habercilik deneyimi boyunca başarının haberin içinden gelmek olduğuna inandı, inanmaya da devam ediyor. İdealleri arasında, gazetecilikle ilgili bir kitap yazmak, bu kitapla gazeteciliğin aslında nasıl olması gerektiğini İletişim Fakültesi öğrencilerine anlatmak var. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi.  İngilizce biliyor.


Kitap Dünyası

Sırra Kalem

Dr. Gökçen Erdoğan'ın yazdığı gerçek yaşam öykülerinden oluşan Sırra Kalem, insanların kusurlu buldukları yaşamlarını paylaşanlara yazıldı.

Sırra Kalem, adresine ulaşmayan tüm duygular adına yazılan, iyileşme sağlaması umulan ve lafı dolandırmayan ‘iç hesaplaşma’ mektuplarından oluşuyor.

Sarsıcı yaşam öyküleri ve gerçeklik duygusuyla, insanların ortak vicdanını uyandırmanın, ortak noktalarını işaret etmenin, yani onlara ayna tutmanın ve böylelikle yalnızlıklarını bir nebze de olsa azaltmanın mümkün olduğuna inanan Erdoğan, incelikle hazırladığı ikinci kitabında Cinsel Terapist yetkinliğini yine, yeniden etkin biçimde kullanıyor.

Gökçen Erdoğan Sırra Kalem’i yazarken aklından geçenleri, şu cümlelerle anlatıyor:

“Bu kitap, kusurlu buldukları yaşamlarını açıklıkla paylaşanlara yazıldı. Onların, adresine hiç varmayan özürlerine, pişmanlıklarına, minnetlerine ve itiraflarına… Kendileriyle konuşamadıkları için bir parçaları daima eksik kalanlara, ‘söyleseydim tam da bunu söylerdim’ diyen ama susanlara yazıldı. Hikayesi kadar ‘'var olan’' insanlara…”

Trend Yayınevi tarafından okuyucuyla buluşturulan Sırra Kalem, 49 farklı bölüm ve 208 sayfadan oluşan akıcı ve hisli bir başucu kitabı olmaya aday.


Paylaşacak Kimsen Yok!

Kadın şairlerin az olduğu ve az yeşerdiği edebiyat dünyasında, Özlem Deliduman Tosun'un duygularının harflere iz düşümünü severek okuyacaksınız…Kerasus yayınlarından çıkan bu başarılı eser okuyucuların büyük beğenisini kazandı ve Özlem Deliduman Tosun'un bazı şiirleri bestelendi.Ne gelirse senden, iyi kötü, güzel çirkin başım “sözün” üstüne... Sen bende son bul, ben lâl olurum “sesin” üstüne... Gözlerini çekme üzerimden sakın, ben kalsın bakışların, kendimi sana bir ömür nakışlarım, “gözün” üstüne... Bir söz ver, benim kal hep, damarımdan ak özün üstüne... Özlem Deliduman Tosun ikinci kitabı için hazırlıklarını da sürdürüyor..


Rüzgar Fısıldarken

Burçin Özmaya Çankaya'nın ilk kitabı Rüzgar Fısıldarken Kanguru Yayınlarından çıktı. Eğitimci Burçin Özmaya Çankaya'nın ilk öykü kitabı şu ana kadar kitap fuarlarında da dikkat çekti. "Sana anlattığı öyküleri çok seviyorsun değil mi?" diye sordu. Beni can evimden vurduğunu anladığınızı biliyorum. O öyküleri ne çok sevdiğimi söylemiştim size. Onlar benim düş bahçemin en güzel çiçekleriydi. Öyküleri dinlerken, çöllerde suya kavuşmuş yolcular, sevdalısına sarılmış aşıklar ya da sağ salim limana varmış denizciler kadar mutluydum." Burçin Özmaya Çankaya'nın kendi yaşam enerjisini ve pozitif dünyasını da yansıtan bu öykü kitabını okuyup siz de rüzgar fısıltısına ortak olabilirsiniz.


Medya Dünyası


Zeynep Solman Şehir Mimarisi Programı İle Yeniden Ekranlarda!

Ekranların en neşe dolu ve başarılı sunucularından Zeynep Solman Şehir Mimarisi Programı ile yeniden ekranlarda.. Uzun süre devam ettirdiği ama bir süre ara verdiği programda emlak ve gayrimenkul sektörüne dair her türlü detayı Şehir Mimarisi ile izleyiciyle buluşturan güzel sunucu Zeynep Solman her pazar 11.45'te Euro Star ekranlarında..


Müzik Dünyası

Kaldırımlar

Levent Kaya ilk solo albümü Kaldırımlar ile müzikseverlerin karşısında. KALDIRIMLAR adlı albüm ile, yıllarca harmanlayarak biriktirdiklerini dinleyicileriyle buluşturup, bu camiada bende varım diyen Sanatçı Levent Kaya, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade ediyor; “Kolay olmadı, kolaylık sağlayanlar oldu.”  Albümde Yapımcı Azad ÜZÜM, aranjör  Çağlar KOCATEPE, albümde eşsiz sesiyle Levent Kaya'ya eşlik eden Esra İÇÖZ ve Yönetmen İsmail Yeşilbağ' albüme destek olan isimlerden bazıları.   Eğitimini bitirdikten sonra, uzun yıllar boyunca, birçok ünlü sanatçının konserinde enstrüman çalarak bu anlamda iyice profesyonelleşmiştir. Levent Kaya yıllarca Grup Bozoklar’ın da solistliğini yapmıştır. Ayrıca, Üstün Sanat Tiyatrosunun da oyun müziklerini hala yapmaya devam etmektedir. Son yıllarda ise, profesyonelliğin verdiği birikim ve tecrübe ile, sürekli olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin, kültür merkezleri, konser ve organizasyonlarında, ayriyeten çeşitli festivallerde sanatçı kimliği ile boy göstermeye başlamıştır. Verdiği konserlerle, yapılan tüm etkinliklerin aranan ismi haline gelmiştir. Levent Kaya'nın başarılı albümü Kaldırımlar'ı sizde dinlemelisiniz.


Eğlence Dünyası


Komedi Park

Komedi Park içerisinde hem skeç hem stand up hem de müzik eğlence barındıran hemen herkesin içerisinde eğlenecek bir şeyler bulduğu modern zamanlar kaberesi. Galatasaray Lisesi karşısında Innpark Venue adlı mekanda haftanın 3 günü gösteriler devam ediyor. Başarılı komedyen Serdar Ataol da komedi park içerisinde her salı 6 patlar ekibiyle beraber sahne alıyor. Serdar Ataol ramazandan sonra her grupla ve Eylül ayında da tek başına tek kişilik gösterisiyle sahne almaya başlayacak. Sizde doyasıya eğlenmek istiyorsanız Komedi Park'ı ve Serdar Ataol'u takibe alın.