MALZEMELER:
3 orta boy kemer patlıcan
1 çay bardağı zeytinyağ
2,5 su bardağı baldo pirinç
2 ad.orta boy kuru soğan
1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı toz şeker
2 ad orta boy domates rendesi
3 su bardağı su
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın.Tuzlu suda 15 dak. bekletin.
Pilav tencerenize zeytinyağını alın ve orta ateşte suyunu süzüp kuruladığınız patlıcanları kavurmaya başlayın.Kuru soğanları küçük doğrayın.Kavurmakta olduğunuz patlıcanlara ekleyerek kavurmaya devam edin.Soğanlar yumuşamaya başlayınca fıstıkları da ekleyin.Fıstıkların rengi dönünce hepsi kıvama gelmiş demektir.
Domates rendesi,tuz,şeker ve baharatlarını ilave ederek karıştırın.
Pirinci ılık suda bolca yıkayın.Ve patlıcanlı karışıma ekleyin.En son suyunu vererek kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirmeye bırakın.
Suyunu çekip pişen pilavınızın tenceresinin kapağını açın ve ilk buharı çıksın ve tekrar kapatıp demlendirin.
Soğuk yenecek zeytinyağlı bir pilav olduğu için servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.