Özellikle İstanbul’da yeterli otopark olmadığından, sokaklar ve caddeler otopark olmuştur. Mevcut otoparklar fevkalade pahalıdır. Asıl önemlisi tamamen kontrolsüz olan otel otoparklarıdır. Bir otelde 3 saatlik bir toplantıya giriyorsunuz, 30-40 lira ödüyorsunuz. Restoranların önünde vale denilen ipten kazıktan kurtulmuş, her an suç işlemeye meyilli yaratıklar vardır. Bunlara yaranmak için bazı zengin çocukları 50-100 dolar verdiklerinden, az para verenlere çok kaba davranmakta ve arabalara tekme atmaktadırlar.
Diğer bir olay, ellerinde şişe ve fırça olan madde bağımlısı, tinerci çocukların zorla cam silmeleri ve para verilmeyince arabayı sürene küfür etmeleridir. Bunlar bilhassa hanım sürücülere musallattırlar. Çoğunun belinde bıçak vardır ve her an o bıçağı insanlara saplayabilir. Bugün trafik ışıklarında durmak veya boğaz trafiğinde ağır araç kullanmak cesaret işi olmuştur.
Bunlar yetmiyormuş gibi, şimdide sayıları bir hayli fazla olan, hırpani kıyafetli yalınayak, çoluk çocuk Suriyeli dilenciler çıkmıştır. Hükümetin yanlış politikaları sonucu Türkiye’ye göçen Suriyelinin sayısı 2 milyonu geçtiği söyleniyor. Kilis, Hatay, Gaziantep, Urfa dolduğundan, şimdi bunlar İstanbul’un mutena semtlerini sarmışlardır. Türkiye kendi vatandaşlarına yeterli iş imkanı yaratamazken, bunlara iş bulunması mümkün değildir. Şimdiye kadar Hükümetin harcadığı paranın 3 milyar dolara yaklaştığı ifade edilmektedir. Özellikle İstanbul’da bu dilencilerle mücadele ve ışıklardaki teröristlerden halkı kurtarmak, İstanbul Valisinin görevidir.
Son olaylar gösteriyor ki, halk Suriyelileri istemiyor. Yaralanmalar ve cinayetler oluyor. Bu olayların tırmanmasından endişe duyuyorum. Ne olacaksa olsun, bu Suriyeliler memleketimizden gitsinler…
Not: Geçen gün bir taksiye bindim, şoförle konuşuyoruz. Dedim ki; Sn. Kılıçdaroğlu fevkalade namuslu ve dürüst bir insandır. Tipik bir devlet memurudur. Bak kardeşi bile inşaatlarda çavuş olarak çalışıyormuş, dedim. Şoförün cevabı ilginç olduğundan, buraya yazıyorum. “Beyim, bir insanın kardeşine bile hayrı olmazsa, kardeşinin inşaatlarda çalışmasına göz yumar, ona yardım etmezse, bu zatın yarın memlekete ne faydası olur” dedi…