Merhaba Dostlar !
Hem havalar açısından, hem de gündem itibarıyla, inişli çıkışlı bir yaz geçirdik ve eylül ayı geldi. Eylül ayı okulların açılması anlamına geliyor çoğu insan için. Benim için düzenli hayat ve disiplini de ifade ediyor, okulların açılmasıyla beraber ve bundan da memnunum.
Dilerim yeni eğitim öğretim yılı hayırlı, başarılı olur. Maalesef hem liselerde hem üniversitelerde girişlerde, seçimlerde karışıklıklar hem öğrencileri, hem velileri yordu, öğretmenleri, müdürleri de zor durumda bıraktı. Devletin yerleştirmesiyle Pendik’te oturan bir öğrencinin kaydı bile Çatalca’da çıktı bazen. Tabii ki itirazlar yükseldi, haklı olarak. Keşke bu karmaşalar olmasa, aslında herkes evinin civarındaki en yakın okula yerleştiriliyordu. Herkesin kafası karışık.  Özel okullar deseniz, kuruluş tarihleri boyunca bu kadar talep görmediklerini, itiraf ettiler. Çok başarılı öğrenciler bile, istediği okula yerleşemediler, emeğe, zamana, insanların umutlarına yazık! Hatta paralarına da!
Dilerim, eğitimde de özgür seçimler yapabilir, sağlıklı, başarılı nesiller yetiştirebiliriz. Gelecek için eğitim çok önemli, çocuklarımız çok değerli. Mutlu yarınlara ulaşmak umuduyla.
Sevgi, sağlık ve saygıyla…