Şerife Kaçar, Yoga, Pilates, Zumba ve Latin Dansları konusunda bilgi verdi. Şerife Kaçar Funda Akosman Erman’ın sorularını yanıtladı ve bilgi verdi...

Yoga (Orijinal Yoga Sistemi OYS), Pilates, Zumba ve Latin Dansları (Salsa-Bachata) dersleri verilmektedir.
Dersler yetişkinler ve çocuklar için mevcuttur.
Yoga (OYS) (Başlangıç-Orta-İleri)
Çocuklar için Yoga
Hamileler İçin Yoga
Anne- Bebek İçin Yoga
Gençler İçin Sınava Yönelik Yoga
60 Yaş Üstü İçin Yoga
Yoga Terapi (Muhtelif Rahatsızlıklar İçin)
Çiftler İçin Yoga
Aileler İçin Yoga
 
Yoga: Ruh, Beden ve Zihin Bütünlüğü: 


Yoga, beden, zihin ve duyguları temizleyip pozitif enerjiyle doldururu.
Yoga, insanı doğal yolla bütün olumsuz isteklerinden, düşüncelerinden ve eylemlerinden arındırır. Vücudu forma sokup omurgayı güçlendiir.
 
Sınava hazırlanan çocuklar için:


Öğrencilerin heyecanları ve başarı oranı yükseltmek için özel birebir çalışmalar yapmaktayız. Özel dersler ve dershanlere maddi manevi yatırımlar yapılarak eğitim ve öğretimi geliştirlen çocukların heyecanını yatıştırmak ve ruhsal dengelerini güçlendirmek adına hiçbir uygulama yapılmamaktadır. Çoğu zaman bilgi birikimini ifade edtmek de zorlanmaktadırlar. Biz bu konuda gençlerimize yardımcı olacak özel programlar uygulamaktayız. 
 
Pilates:


Mat Work çalışıyoruz. Aksesuarlar ile çalışmayı güçlendiriryoruz. Küçük ve büyük Top, Ağırlıklar, Pilates Çemberi ve Lastikler ile çalışıyoruz.
Pilates: Konsantrasyon, Kontrol, Merkezleme,Akıcı Hareket, Kesinlik ve Nefes Pilates prensipleridir.
Kasları enetir ve uzatır. Postür düzelir ve güçlenir. Sıkı ve kuvvetli karın kasları, kuvvetli ve esnek kaslar oluşur. Kas kontrolü sağlanır, vücüt duruşu desteklenir. Dolaşım sistemi güçlenerek rahatlamyı sağlar. Sakatlanma riskini azaltır. Konsantrasyon gücünü arttırır. Kendine güveni geliştirir.
 
Zumba Nedir?




Zumba, müziği ve koreografisi belirlenmiş adımları kullanarak ortamı bir parti havasına sokar. Çoğunlukla Latin ve Amerikan müzikleri,  kimi zaman da Jazz, pop, country, hip-hop ve Afrika ritimleri gibi farklı ritimler de kullanılır.



Kimler Zumba yapabilir?




Zumba, ayağa kalkıp dans edebilen herkes için uygundur. Bu nedenle, daha önceden bir dans deneyimine ya da dans yeteneğine ihtiyacınız yok. Her yaşta, her vücut tipinde ve beden ölçüsündeki insan Zumba derslerine katılabilir. Eğer biraz kalça sallayabiliyor ve müzikten hoşlanıyorsanız bu ders tam size göre!



Zumba ve sağlık




Bazı araştırmaların da kanıtladığı üzere, Zumba, düzenli olarak yapıldıklarında, kalp ve beden dayanıklılığını arttırmak gibi bir özelliğe sahip.



Zumba dersinden ne beklenmeli:


Derslere canlı bir ısınma ile başlanır ve ders sonrasında vücudunuzu soğutma ve biraz statik esneme hareketleri ile bitirilir. Çalışma, farklı rutinleri olan şarkılarla yapılır. Birçok dans hareketi gösteren eğitmen, daha önceden Zumba için hazırlanmış olan koreografileri kullanır ve bazen de eğitmenler işe kendi adımlarını, dans figürlerini de katabilirler.
Ayrıca Zumba’da eğitmenler fazla konuşmazlar. Bunun yerine size el hareketleriyle ne yapmanız, hangi yöne hareket etmeniz gerektiğinin ipuçlarını verirler ya da el çırparak bir diğer harekete geçeceğinizin sinyalini verirler. Kısacası katılımcılar, hareketleri tekrar ve örneklerle öğrenirler. 



Zumba dersinde ne giyilmeli?


İçinde hareket edebileceğiniz, cildinizin nefes alabileceği ve teri emen kıyafetler giymeniz çok önemlidir. Sınıfların popülerliği ve kalabalıklığı dolayısıyla mekan kolayca ısınabilir. Bu nedenle, üzerinize, ders ilerledikçe çıkartabileceğiniz birkaç kat kıyafet giymeniz önerilir. Ayrıca iyi bir çift spor ayakkabı, ayaklarınızın rahat etmesini sağlar.
Adımları tutturamazsanız sinirlenmeyin. Çünkü ilk seferde adımları kimse tam olarak düzgün yapamaz. Fakat birkaç dersten sonra adımlara alışacaksınız.
Zumba, en yüksek enerjiye sahip egzersizlerden biridir ve çok da eğlencelidir. Çoğu zaman spor yaptığınızın farkına bile varmazsınız ve kendinizi müziğe kaptırırsınız. Bizce Zumba’yı mutlaka deneyin
 
Detaylı Bilgi için: 0532 417 89 88 [email protected] 0212 607 30 93
Yoga Academy Bahçeşehir: Atatürk Bulvarı 9.Cd. İçtenkent Sitesi Villa:1 B Boğazköy Bahçeşehir 2. Kısım Başakşehir-İstanbul