CENGİZHAN KAYA

Öncelikle bize kendinizden bahseder misiniz?
1980 Sinop Ayancık doğumluyum. Karadenizin kıyılarında doğdum, Cennet gibi yerlerdir oralar, insanı sıcak samimi ve doğal. Anne baba ve bir abladan oluşan küçük bir ailenin en küçük ferdiyim. Denizci bir babanın ve ev hanımı bir annenin oğluyum. Babamın ve annemin tüm ısrarlarına rağmen herhangi bir memur olmayıp kendimi en mutlu hissettiğim yerde sahnelerde yaşıyorum
Neden Müzik?
Müzik çünkü: nefes ,müzik çünkü: özgürlük , müzik çünkü: yaşamak,müzik çünkü: her şey...
Mesleğe ilk adımı nasıl attınız?
Mesleğe ilk adımı üniversite yıllarında bendir çalarak ve vokal yaparak başladım. Muhteşem günlerdi amatör ama samimi, amatör ama heyecanlı, amatör ama enerjik
İlk konserinizi hatırlıyor musunuz, nasıldı?
Evet hatırlıyorum küçük bir gruplara yine üniversite yıllarındaydı ve çok güzel bir ortamdı. Bir huzur evinde yaşlı amca ve teyzelerden oluşan heyecanlı bir topluluğa vermiştik. Çok keyifliydi. Yaşları bizden kat kat fazlaydı fakat yaşam enerjileriyle bizden daha genç duruyorlardı
Örnek aldığınız şarkıcılar var mı? 
Örnek değil de çok sevdiğim ve sürekli takip ettiğim bir çok şarkıcı var. Bunların en başında Barış Manço gelir. O sadece bir müzik adamı değil ayni zamanda büyük bir öğretmendi. Biraz daha yakın zamana gelirsek değerli abim ve büyüğüm değerli yazar besteci ve yorumcu Erhan Güleryüz. Ve dinlemekten zevk aldığım bir diğer isim Feridun Düzağaç'tır. Gruplardan da en sevdiğim ve tarzını beğendiğim gece yolcularıdır.
Unutamadığınız bir konser – sahne  veya sahneye  dair bir anınız var mı?
Evet en son yaptığımız  konser müthişti. Gerze'de düzenlenen kültür ve sanat festivalinde sahne aldık. Gençler bizi çok sevdi ilgi büyüktü, hatta konseri bitirmemizi istemediler. Mükemmel bir enerjiydi. Gençlerin enerjisi bizi büyüledi ne yalan söyleyeyim bizde sabaha kadar müzik yapmak istedik. Bir keresinde yine büyük bir konserde, her şey mükemmeldi sahne devasal her şey dört dörtlüktü. Her şey normal başlamıştı sahne biraz zeminden yüksekti. Sahnede normal hayatımdan daha enerjik ve heyecanlı kıpır kıpır yerinde durmayan bir adamımdır. Yine enerjinin yükseldiği bir şarkıda gitarcım soloya kalkmış ben de o sevkle davulcuya doğru koşarken platformdan aşağıya düşmüştüm tabi elimde mikrofon bir an hafif bir şok tabi mikrofon elimde sımsıkı gitar solosu devam ediyor gayri ihtiyari ağzımdan ufak küfürler insanlar neler olup bittiğini bilmiyor bir yerden gitar solosu bir yerden küfürler ve feedbackla:) Şarkının finali elimde mikrofon şarkının son kıtasını okuyorum yerdeyim:) Şarkı biter alkış kıyamet insanlar beni sahne üstünde beklerken bir adam sahnenin altından topallayarak çıkıyor ( ben) önceki insanlarla göz göze geliyorum:) tek kelime edebiliyorum nazar. insanlar gülmemek için şekilden sekile giriyor ve ben onları rahatlatmak için kahkahayı patlatıyorum en son bas gitarcımın yardımıyla tekrar sahnedeyim:)
Müzik dışında yapmak istediğiniz bir iş var mı?
Müzik sektörü  hareketli bir yapıda..
Siz genel olarak sektörün durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Her gecen gün yeni isimler yeni şarkılar ve yeni soundlar tabi önemli olan kalıcı olabilmek. Biz yavaş ve emin adımlarla geliyoruz. Amacım sadece albüm şarkıcısı olmak değil her konserde iz bırakabilmekte ve şükürler olsun çok iyi bir ekibim var sanırım tam olarak istediğimi yapıyorum.  Her şey güzel ilerliyor. Saman alevi olmak istemiyorum yavaş ve kalıcı olmak ilk amacım.
Mesleğinizde bir rekabet baskısı/etkisi hissediyor musunuz? Eğer hissediyorsanız bu mesleğinize nasıl yansıyor? Bu rekabet ortamının size ve mesleğe olumlu olumsuz etkileri nelerdir?
Benim tarzım pop rock pop şarkıcılarına göre bizim tarzımızda çok rekabet yok aksine bizim tarzdaki insanlar biraz daha yardımsever ve destekçi. 
Sektörde bir şeyleri değiştirme şansınız olsa neleri değiştirirdiniz?
Boş altyapılı aranje kültürünü. 
Şarkıcılık için eğitim şart mı  ya da bu işi yapabilmek için konservatuvar mezunu olmak gerekli midir? 
Tabiî ki de eğitim şart fakat bunu kalıplara sokmak çok yanlış. Temel eğitimini al çık ve sahnede öğren her şeyin en iyi okulu sahnedir.
Kendinizde bir şeyleri değiştirme imkanınız olsa neleri değiştirirdiniz?
Şimdilik her şey olması gerektiği gibi ilerde belki değiştirmem gereken bir şeylerim çıkabilir:)
Şarkılarınızı oluştururken neler sizi etkiliyor..
Kesinlikle yaşanmışlık ve samimiyet.
Çalışma günlerinde 1 gününüz nasıl geçiyor? 
Çok yoğun tempoda provalar repertuar çalışmaları ve bir turlu yetmeyen zaman....
Müzik sektöründe çalışan biri olarak medya ile aranız nasıl? Televizyon, internet, gazete, dergi gibi iletişi araçlarından ne şekilde faydalanıyorsunuz? Sosyal medya ile aranız nasıl?
Çok teknolojik bir insan olmamakla beraber sosyal medya yardımcılarımın sayesinde her geçen gün bir şeyler öğreniyorum:)
Bize albüm ve detaylarından bahseder misiniz? 
Maxi singlem küf 4 parçadan oluşuyor. Bunların üçü söz müzikler bana ait sadece bir şarkı da (yanlış) sevgili dostum Doktor Serhan GÖKHAN ile beraber sözlerini yazdık yine müziği bana ait. Küf ve yanlış şarkılarının aranjeleri değerli abim ve büyük müzik adamı Kaan Kurmuş tarafından yapıldı. Git ve yine sensiz şarkılarının aranjeleri de değerli dostum Türkiye'nin en önemli müzik adamlarından biri olan Gence Arı tarafından yapıldı. Sanat ve müzik yönetmenliği yine Kaan Kurmuş' a ait Küf adlı Maxi singlemizin ilk video çalışması sevgili dostum Safa Başakçılar tarafından yine Sensiz adlı Şarkıya çekildi ve başta TRT müzik olmak üzere birçok müzik kanalında izleyiciyle buluştu ve gayet beğenildi ve beni mutlu etti. Küf singlemiz kısa süre önce basta d&r olmak üzere birçok müzik markette satışa sunuldu. Ttnet, itunes, d&r.com gibi digital müzik marketlerden de ulaşılabilir. ve satışlardan gayet memnunuz. Herkesin bu büyük emeğe sahip çıkmasını temenni edip orijinal olarak sahiplenmelerini isterim.
Kendi müziğinizi nasıl tanımlıyorsunuz? 
Sıcak samimi gerçek duygusal ve dostane:)
Boş zamanlarınız nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ailemle ve sessiz bir yerlerde köpeklerimle:)
Hayatımın Kitabı/Filmi diyebileceğiniz bir kitap/film var mı?
Wilhelm Riech ( Dinle Küçük adam) dönüm noktamdır.
Gelecek planlarınız nelerdir? Şu an bulunduğunuz konumdan memnun musunuz ve gelecekte kendinizi nerelerde görmek istersiniz?
Evet şu anda iyi bir konumdayım fakat gelecekte sadece Türkiye'nin her yerinde konserler verebilmek şan şöhret derdinde değilim, sadece konser yapabilmek ve tüm Türkiye'yle kucaklaşabilmek..
Son olarak eklemek istediğiniz bir şey, takipçilerinize vermek istediğiniz bir mesaj var mı?
Bana vakit ayırdığınız için kendim ve ekibim adına çok teşekkürler.
www.serafettincayli.com Facebook serafettin cayli, ve twitter serafettin cayli bizi tanımak isteyenler sitemizi ziyaret edebilirler ve hakkımızda ve albümdeki şarkılarımızın neye benzediğini merak edenleri bekliyoruz. Ve yeni konserlerimiz hakkında sürekli bilgi edinebilirler.