EYÜPHAN KURTÇU
İSTANBUL
Konser öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şevval Sam kendisine gelen dizi ve film teklifleri hakkında ''Gülbeyaz'dan sonra çıtayı yüksek tutmak ve seçici olmak zorundayım. Öyle her projeyi kabul edemem.'' dedi. Müzikal serüveninde bir gün annesi Leman Sam'la bir düet albüm yapabileceğinin sinyallerini de veren Şevval Sam, ''onun kızı olmak büyük bir onur ancak çok büyük sorumluluklarda istiyor. Bunun farkında olarak işimi yapmaya çalıştım hep.'' ifadelerini kullandı.
 
Cem Karaca, Barış Manço gibi türk müziğinin efsane isimleriyle aynı sahneyi paylaşan Türkiye'nin efsane rock grubu Kurtalan Express'le birlikte Manço ve Karaca'nın dillere pelesenk olmuş şarkılarını seslendiren Şevval Sam şarkıların büyük bir kısmında detone olarak izleyenler arasında homurtulara neden oldu.
 
Özellikle seslendirdiği rock eserlerin nakarat bölümlerinde oldukça zorlandığı ve ciddi manada detone olduğu görülen Sam, durumu bozuntuya vermeyerek konserine devam etti. 
 
Söylediği şarkıları Kurtalan Ekspres ile birlikte Barış Manço, Cem karaca ve Bahadır Akkuzu'ya armağan eden ve göğe selam yollayan Sam, konserin ikinci bölümünde karadeniz ezgileri ve sanat müziği şarkılarından oluşan bir repertuar tercih etti.