Yapımcılığını prodüktör, yönetmen Kemal Topuz’un, ve koreografisini ise Tamer Kurter‘in yaptığı yarışmaya başvuran bay ve bayan adaylar yarışma öncesinde düzenlenen lansman gecesinde kendilerini tanıttılar. Günmedya sponsorlugunda yapılan yarısmada Modacı Sabiha Alakusu, Sema Keceçi, Sinası Günaydın,  yeni koleksiyonlarıyla final gecesine damga vuracak.
Gece boyunca hünerlerini sergileyen konuk sanatçılar davetlilere renkli dakikalar yaşattılar.
‘Perfect Models Of Turkey 2014′ yarışmasının finale kalan onaltı bay ve bayan model  adayı, 11 Ekim’de yine Green Park Bostancı otelinde GENÇ TV MEDYA SPONSORLUĞUNDA CANLI YAYIN’da SAAT 19:30′da ünlü modacıların koleksiyonlarını prestijli kişilerden oluşan bir jüri önünde sergileyerek, birincilik için yarışacaklar.
Perfect Models Of Turkey 2014 lansmanı moda ve sanat dünyasından çok sayıda ünlü ve iş adamının da katılımıyla Bostancı Green Park Hotel’de gerçekleşti.
Konuklar arasında birbirinden Sıddık Süren,Filiz Koç,  Ruhi Anılan, Burhan Zorlu, Zerrin Yılmaz, Ats Group CO'su R. Aytekin Türker,Doğa Can , Sertaç Akgül, Sevil Önal, Nadya Yılmaz.