1. Uluslararası Feministanbul Kadın Şiir Festivali’nin kapanış programına katılan CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, kadınların; bilim, sanat ve siyaset gibi hayatın her alanında aktif olması gerektiğini vurguladı. İlgezdi, “Erkek egemen düşünce sisteminin temelinde ayrımcılık vardır ve bu ayrımcılık ilk olarak dilde başlar” dedi.

Düzenlenen kapanış programı Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde çeşitli ülkelerden gelen şairlerin katılımıyla gerçekleşti. Festivale Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak katıldı. Ataşehir Belediyesi’nin desteğiyle Tuz Medya tarafından düzenlenen kapanış programı, festivalin genel koordinatörü Güven Sarıtaş’ın yaptığı konuşmayla başladı. Kadın haklarını ve kadın hareketini konu alan bir deklarasyon okunmasıyla devam eden etkinliğin ilerleyen saatlerinde; Türk ve yabancı şairler, konuklara şiir dinletisi sundu. Ardından kanun sanatçısı Osman Tüzün, konuklara kanunuyla müzik ziyafeti yaşattı.

 

Kimler yoktu ki?

Sunuculuğunu ve moderatörlüğünü Özlem Ören’in üstlendiği festivale; Suudi Arabistan’dan Abir Zaki, Ali Al Hazimi, Huda Aldaghfag; Mısır’dan Gihan Ömer, Suriye’den Marwan Ali, Güney Kıbrıs’tan Andraoulla Shati ve Filistin’den Fatma Nazzal katıldı. Ülkemizden katılan şairler ise Ayten Mutlu, Bircan Çelik, Dilruba Nuray Erenler, Emel Koşar, Emine Erbaş, Hilal Karahan, Nevin Koçoğlu, Nur Saka, Şükran Belen, Turgut Toygar, Bahadır Bayrıl ve Volkan Hacıoğlu. Katılan yabancı şairlere plaket ve çiçek verilirken, Türk şairlere ise sertifika ve çiçek takdim edildi.