Türkiye’nin gelmiş geçmiş en önemli sanatçılarından ve ve en değerli isimlerinden biri olan Mustafa TOPALOĞLU, Allah’ın Türkiye’ye bahşettiği bir lütuftur. Mütevaziliği, halka olan sevgisi, saygısı, samimiyeti ve düzgün karakter yapısı ile eşsiz bir sanatçıdır. Bugüne kadar yaptığı şarkılar aradan yıllar geçmesine rağmen hala ilk günkü keyif ve ilk günkü tazeliği ile dillerden hiç düşmedi. Her söylediği ile ve her yaptığı yeni şarkı ile gündeme bomba gibi düşen ve damgasını vuran sanatçı, “Benim hayat felsefem insan sevgisidir. En büyük amacım ve çabam insanları mutlu etmek. Ben onların sevgisini hissediyor, onların ne istediğini anlıyor ve onların ruhlarını okuyarak eğlenecekleri ve keyif alacakları şarkılar yapıyorum” diyor.
Yeni albümü “Sultan Emine” ile de gündeme damgasını vurdu. “NE Kİ” parçasına çektiği klip yayına kısa bir süre önce girmesine rağmen tıklanma rekorları kırıyor. Ben bu hafta sayfamda sayın Mustafa TOPALOĞLU’nu ağırladım. Bana sizlere iletmek için o güzel yüreğinin kapılarını açtı. Sorularımı içtenlikle ve samimiyetiyle dobra dobra cevapladı. Ben kendisine, bana o kıymetli vaktini ayırdığı için teşekkür ediyor ve soruyorum.



- Mustafa TOPALOĞLU şu an neler yapıyor. Yeni projelerinizi paylaşır mısınız?
Şu an yeni albüm çıktı. Dinleyenlerimiz her zaman olduğu gibi duymak istedikleri armonilerden birini seçecekler. Bu yılda yazmış olduğum hayatı anlatan NE-Kİ şarkısı sevilmeye başladı. Bende klip çekmiş olduğum bu şarkının beğenilmesinden çok mutlu oluyor ve bu mutluluğu insanlarla paylaşıyorum. Güzellikler adına paylaşılan her şey zaten güzeldir ve özel olanda budur. Güzelin güzeli özeldir. Biz iyi deriz ama iyi dediğimizde o iyiyi iyi demekle geçiştirmek olmaz.Her zaman iyinin daha iyisi, güzelinde daha güzeli vardır. Ben yazdığım şarkılarda her zaman bunu aradım. Yeni klibin adı “NE-Kİ” ama albümün adı “SULTAN EMİNE “

- Siz her zaman yaptığınız parçalarla gündeme bomba gibi düştünüz. Yıllar geçsede aynı heyecan ve aynı keyifle dinleniyor ve aynı tazeliği koruyor. Bunun sırrı ne?
Evet Maçka yolları taşlı, penceresi cam cama muallim, hayırdır inşallah,çikolata sevgilim,kafam bozuk bu sıralar, felsefe yapma, memişler, taktım, Abu çi çi, Eminem, gerizekalı sevgilim, Başkan Obama için yazdığım dünya barışına katkısı olan sallasın, gençler için yaptığım felsefe yapma ben her albümde insanlar için o farklı güzelin güzelini aradım ve buldum. Bütün programım insanların maneviyatındaki ruhuna giden anlamda düşünüyorum. O ruha yapışan şarkılar oluyor ve onlar hiç unutulmuyor. Parmağında yüzüklerden tutta bü güne kadar gelen şarkılarım hala yine söyleniyor yine dinleniyor. Ben onlar için farklı heyacanı, farklı güzeli düşündüğüm için o farklılık bü güne kadar devam ediyor.

- Survivor’a neden katıldınız?
Çünkü ben; insanların benim oradaki halimin ne olacağını, benim orada neler yapacağımı çok merak edeceklerini biliyordum.benim orada ne yapacağım ve nasıl yapacağım düşüncesi insanları oyalayacaktı.dolayısı ile bende insanların mutlu olması adına oradaki zorluklara katlandım. Orada olmak çok zordu insanlarımız beni izlerken mutlu olsunlar keyif alsınlar diye o inanılmaz zoru orada aç susuz bir zaman geçirdim. Bazıları benim oraya para için gittiğimi düşünüyor olabilirler. Ben çok fazla lüksü sevmem Allah biliyor normal bir hayat yaşıyor bende olanı da paylaşmasını seviyorum. Benim en büyük amacım sadece ve sadece insanları mutlu edebilmek. Şarkılar söylemek onlarla keyifli vakit geçirmek benim en büyük mutluluğum. Bende zaman zaman ekranlar vasıtası ile birbirimizi görüyoruz. Bende onları yakınımda görmek istiyorum elbette ama hayatın içinde benimde bir grafiğim var ve o grafik içerisinde dönüp duruyoruz. Her gün başka bir yerdeyiz

- Radyo programlarına katılıyorsunuz, Bu programlar nasıl gidiyor?
Radolar bizim insanlarla olan iletişimimizde en büyük faktördür. Bende zaman zaman bu programlara katılıyorum. Radyoculuğun ilk yıllarında radyoları kapatmak istemişlerdi. Ben buna karşı çıktım onalarda benim söylemlerime karşı olmadılar. Ben zaten insanlar için doğru olanı düşünür ve doğru karar veririm ve onların mutlu olacakları her şeyin yanında olurum ve asla taviz vermem. İnsanların mutluluklarına zarar verecek bir durum karşısında beni asacaklarını bilsem bırakın kişileri dünyanın karşısında dururum.

- Neden sizin yaptığınız her şey gündeme bomba gibi düşüyor yani gündeme damgasını vuruyor. Konuşmalarınız ve sıra dışı hikayeleriniz ile gündeme gelmeniz. İnsanlar sizi böyle sevdi ama siz aslında böyle misiniz?

Ne yaptıysam hep o güzelin güzelinde hep bilgilendirmek, bir söz dahi olsa bir üniversite bitirmek yerine bir sözün anahtar gibi bütün kapıları açacağını biliyorum ve kullandığım sözler zaten bugün yayıncılığın kanallarına program olarak yansıyor. Kullandığım sözlerimin kamunun bütün söylemlerinde kulanıldığını görüyorum. Demek ki onlara bir ışık bir yol oluyorum. Onlar her ne kadar cümle içerisinde kulanıyorlarsa dahi uygulamanın algılandığını ve kullandığım sözlerin yerine ulaştığını görüyorum. En son dedim ki insanlar vijdan mahkemesi yapmıyorlar en büyük arzu Kübra dediğimiz büyük mahkeme vijdan mahkemesidir insanlar onu yapmıyorlar dedim. Şu anda hele şükür milletvekillerimizin, bakanlarımızın ve tartışma programlarının gündeminde öne çıktı. Güzelde oldu vijdanını kontrol edemeyen kendini bilmeyendir.

- Albüm satışlarından yeterli verimi alabiliyor musunuz?
Albüm satışları iyi değil. Biz yaptığımız çalışmaların karşısında harcadıklarımızı çıkarsak yeter diyoruz fakat bu bile olmuyor. Buda bizim fedakarlığımız oluyor.Bu konuyu Kültür Bakanlığımız ile görüşeceğim. Telif haklarının olduğunu bu şarkılarımızın bu şekilde internetten indirmelerle bu kadar küçük ücretlerle bu sanayinin yürümeyeceğini anlatacağım. Nasıl her yönü ile ülkemizi düşünüyorsak devletimizin hangi sanat yönü olursa olsun sanatlar üzerindeki bize bakışı farklı olmalı. Bugün dünyayı yöneten ülkelere baktığımızda onların kendilerini Dünya’ya sanat ile anlattıklarını görüyoruz.biz ise kendimizi sanatın değerini olduğu gibi kendine bırakıp neyi anlatmaya çalıştığımızı bilmiyoruz. Sanatımızı tanıtmak için bir şey yapmadığımız ve desteklemediğimiz zaten ortada. Dünyada sanat ve sanatçıya verilen değer yargısı çok düşük olan tekbir ülke var ne kadar acıdır ki o ülke Türkiye’dir.

- Kaç albümünüz var? Albümlerinizde sadece sizin yaptığınız parçalarmı var yoksa başklarına ait bestelerde koyuyor musunuz?
Benim 20 yi geçkin albümüm var ve bütün parçalarımı ben kendim yapıyorum. Çok istisnadır ki çok sevdiğim bestekarlar olursa onlardan bir şarkı albüm içerisinde 7-8 parça var diyelim eğer onların içerisinde bir kompozisyon olacaksa kullandıklarım oluyor.

- Siz neden sanatçı oldunuz sizi kim teşvik etti?
Annem benim öğretmen olmamı istedi, babam diyanet reisi olmamı istedi bense doğayı korumak adına ormancı olmak istedim fakat kimsenin dediği olmadı yalnız Aallah’ın dediği oldu. ben her zaman söylerim bu çok önemli bir başlıktır “İNSANLAR SENARYOSU ÖNCEDEN YAZILMIŞ BİR ROMAN GİBİDİRLER” bunu değiştiremezsiniz.

- Eğer sanatçı olmasaydınız hangi mesleği seçerdiniz?
Ben sanatçı olmasaydım çöpçü olurdum. İnsanları hiçbir şey kirletmesin, insanlara bir toz konmasın diye düşünür ve çöpçü olurdum. Onların üzerindeki toz beni çok rahatsız eder.

- Bağlama çalar mısınız?
Bağlama çalarım, Kanun çalarım, piyano fülüt çalarım. Aslında be birçok müzik aletini kullanırım.

- Bir gününüz nasıl geçiyor?
Ben işimden dolayı kendime çok zaman ayıramıyorum.

- Sihirli bir gücünüz olsaydı bu dünyada neyi değiştirmek isterdiniz?
Benim sihirli gücüm var zaten. Farkında olmadan Çok şeyi değiştiriyorum. Önceki sorularınıza verdiğim cevaplarda olduğu gibi o farklı enerjinin farklı güzelleri seçmemin, o güzeli seçtiren şeyinde zaten bir yansıma olduğunu o yansımayıda insanlara aktardığımı. O alaşım bende yokki ben bunun bir okulunu okumadım ki, o bana yansıyor bende aktarıyorum.

- Yemek yaparmısınız?
En çok melemeni severim ama yapmaya kalktığımda malzemeleri en fazla dördeböldüğüm için yiyende pek olmuyor. Ama zorda kalırsam yemekte yaparım.
n Ben bazen çok merak ediyorum acaba nasıl bir çocuktunuz? Haylazmıydınız?
Aksine çok sakindim9 yaşında kuranı kerimi öğrenmiştim. Bunun için her tarafıma nazar boncukları takmışlardı.

- Asla vazgeçmem, vazgeçemem dediğiniz bir şey var mı?
ÇOK GÜZEL BİR SORUU BU YA! Ben insanların sevgisinden asla vazgeçemem. Bana hayat veren, bana mutluluk veren onların sevgisi, onlardan aldığım enerjidir.

- Sahneye çıktığınızda orada sizi seyretmeye gelen binlerce insan var.onlarla göz göze geldiğinizde ne hissediyorsunuz?
Onların ruhu bana yansıyor. Onlar beni izlerken bende onları izliyorum ve o an hangi şarkıları dinlemek istediklerini ve hangi şarkılardan keyif alabileceklerini hissediyorum adeta onların ruhu bana yansıyor.hemen o armonileri seçiyor ve onları söylüyorum ki mutlu olsunlar eğlensinler. Bunun tezat bir örneğini vereyim. Amerika San Francisko yemekli bir davette 450 kişiye konser verdim. Organizasyonu hazırlayanların haricinde herkes Amerikalı idi. Ben onlara tam 3 saat konser verdim her 15 dakikada bir ayağa kalkıp alkışlıyorlardı. Ben İngilizce okumuyordum Türkçe okuduğum halde bunu başardım.ben orada Türkçe caz yaptım ve dinlettim. Bütün insanların bende bilmediklerini bizim basın ve yürütmenin beni iyi anlatmadığı bir ülkede yaşıyorum. İnsanlarımızıda burada tenzih ediyorum, burada onlarında hiçbir kabahati yok. Çünkü benim o farklı sanat anlayışımı, Dünya’ya o farklı bir enerjimin yansımasını insanlara anlatamadılar. Onların yoğunlaştıkları yerlerdeki cılız, yoz, yüzeysel ruha hitap etmeyen anlayışları daha ön plana çıkardılar. O yönü benim içimde hep gizemli bir üzüntü ve sıkıntıdır. Neden acaba böyle oldu acaba beni anlayamadılarmı ki anlatamadılar diye kafamda hep bir soru işareti var. Benim iki dünya birinciliğim var. Twetter da izlenme rekorları kırarak dünya birincisi oldum. İzlenmek demek sevilmek demektir, başarı demektir, beğenilmek demektir. Bugün Dünya starları ilk ona giremiyorlar. Bizim ülkemizden bir sanatçı birinci olmuşhani haberleri nerede. Yalnızca Cüneyt ÖZDEMİR bunu ana haber bültenine beni davet ederek haber yaptı. CÜNEYT ÖZDEMİR’İN DIŞINDAKİ HABERCİLER NEREDEYDİ. Eğer başka bir sanatçı bunu yapmış olsaydı bu basın onu nerelere taşırdı. Benim bu başarım sadece birkaç yerde yayınlandı. Bu bir komedi değil mi bu cenabı hakkın bana bahşettiği çok mucizevi bir başarı. BEN BU ÜLKENİN SANATÇISI DEĞİLMİYİM. Ben insanlarla onur, gurur ve şeref duyuyorum. İnsanların aynı onuru gururu ve şerefi duymaları için onlara bu bilgiyi neden vermiyorlar. İnsanlarımız neden bunu bilmiyorlar. Bilmediklerinin en büyük eksikliği en büyük zararı beni iyi anlayıp anlatamadıklarından. Acaba bunu bilerek mi yoksa bilmeyerek mi yapıyorlar bunu da bilmiyorum. Eğer bilerek yapıyorlarsa Allah onları zaten cezalandırır belki de onlar cezalıdırlar ben onları göremiyorum.

- Duygusal mısınız?
Ben çok duygusalım. Diyelim ki ben seni düşünüyorum diyorum. Sen bana diyorsun ki “beni neden düşünüyorsun”. O zaman sen kimsin ki. Demek sende insan beyni, insan ruhu gibi bir maneviyat yok O zaman sen insan değilsin.

- Bu piyasada kırgın olduğunuz insanlar var mı?
Gönül kırgınlığı yaşadığım insanlar var. Birlikte bir çok zamanı ve maddi manevi Allah’ın bana verdiklerini paylaştığım kardeşlerimiz var. Onların ruhlarında aynı duyguları taşımadıkları, başka rüyanın içinde yaşadıkları ama nasıl bir rüyanın içinde olduklarının farkında olmayanlara gönül kırgınlığım var.İsim vermeye hiç gerek yok onlar zaten kendilerini biliyorlar.

- Herkes sanatçı olamaz ama bizim ülkemizde birçok sanatçı emek vermeden bir yerlere geliyor. Sizin Bundan sanatçı olmaz diyebileceğiniz kişiler var mı?
Gördüğüm tablo, baktığım resim eğer 100 sanatçı varsa ancak 10 tanesi gerçek sanatçıdır.

- Unutamadığınız bir anı var mı?
Hiç unutamadığım bir anı kendi konserime çok zor girmiştim. Gülhane şenlikleri vardı ben de sahne alacaktım ama sahneye çıkmak için alana giremedim. Dolayısı ile sahneye 1 saat gecikmeli çıkmıştım. Onu hiç unutamıyorum. Yani kendi konserine giremeyen sanatçı oldum

- Bu hayatta sizi en çok sevindiren mutlu eden şey neydi?
En çok “farklı sevdiğim“insan sevgisidir. Onlar için düşündüklerim yerini bulduğunda ben çok mutlu oluyorum. Mesela ben bir şarkı yapıyorum ve o şarkıyı insanlarla birlikte söylüyoruz. Doğru düşündüğümü ve o şarkıyı yazarken harcadığım emeğin ve çalıştığım o zamanın boşa gitmediğini görüyorum. O insanların benim yazdığım şarkıları dinlerken eğlendiğini ve keyif aldığını görmek beni çok mutlu ediyor.

- Hayatınızda hiç unutamadığınız an neydi?
Benim hiç unutamadığım an İstanbul radyosunu kazandığım gündü. Çünkü o zaman o sınavı kazanmadan ekrana çıkıp bir şey anlatamıyorduk.

- Kaç kardeşsiniz?
Biz 11 kardeşiz ben ailemin 4’ncü çocuğuyum. Benden başka müzikle uğraşan abim vardı vefat etti.

- Sizce İnsanlar sizi neden bu kadar çok seviyorlar?
Ben onları çok sevdiğim için benim pozitif enerjim onlara yansıdığı için. Beni daha iyi anlar daha iyi tanırlarsa daha da çok seveceklerdir.

- Sizinle fotoğraf çektirmek isteyen, tanışmak isteyen insanlar çok var bundan sıkıldığınız zamanlar oluyormu?
Hayır bilakis çok mutlu oluyorum çünkü ben onlar gibiyim, sanki onların evinde onların ailesinden biri gibiyim. Şakalarım esprilerim zaten bu yüzden. Şaka yapsam bile bana kırılmaz gücenmez onlar yine bu benim sevgimin karşılığıdır.

- İşiniz zor ve çok çalışmayı gerektiriyor. Bu yoğunluk içerisinde çocuklarınıza yeterince ilgilene bildiniz mi?
Elimden geldiği kadar vakit ayırmaya çalıştım. İyi bir baba olduğumu düşünüyorum.

- İnsanlara iletmek istediğiniz mesaj var mı?
İnsanların bilmesi gereken tek bir şey var. Hayat olduğu gibidir fazla kafaya takmasınlar. Daima mutlu olmayı, çalışmayı kendilerine ilke edinsinler. Çalışmalarının karşılığını aldıklarında mutlu olurlar. Çalışmak aynı zamanda bir spordur. Benim mesajım hiç yılmadan çalışsınlar.

- Bundan sonraki hedefiniz ne?
Ben ruhumda daima bir amaç taşırım o da farklı sevdiğim sevgilerin tüm dünyaya iyi anlatılması. Bizi barbar diye düşünen dünyanın ne kadar yanlış düşündüğünü, aslında ne kadar misafirperver ve yardımsever olduğumuzu komşumuz açken uyuyamayan bir felsefenin, bir kültürün insanları olduğumuzu henüz dünya bilmiyor. Bizim insanı yapımızın çok farklı bir insanlık anlayışı olduğunu uygulamak ve şarkılarımda iyi anlatmak hedefindeyim. Eğer bunu başarabilirsem dünyanın en mutlu insanı ben olurum.

- Hedefe ulaştınız mı?
Daha oraya gidemedim çünkü oraya gitmek için yanımda en başta devletin olması lazım.sonra insanlardan o enerjiyi almam lazım. Evet sen yapıyorsun demeleri gerekir. Evet ben yapıyorum ama elimde kalıyor. Zaten örnekleri son albümüm olan “SULTAN EMİNE” de var. Şarkıları dinlediklerinde evet Mustafa TOPALOĞLU bizim insanımızın kültürünü farklı anlatmış dedikleri armonilerle karşılaşacaklar.