EYÜPHAN KURTÇU
İSTANBUL
BKM organizasyonu ile gerçekleşen gecede dostları Neco’yu yalnız bırakmadı. Ayşe Özyılmazel koordinatörlüğünde titizlikle hazırlanılan gecede sahnede dev bir orkestra Neco’ylaydı. Garo Mafyan yönetiminde ki orkestra’da Atilla Özdemiroğlu’da sahnedeydi.
SAHNEDE KONUK YAĞMURU!
“New York, New York” parçasıyla sahneye çıkan Neco 50 yılını özel repertuarı ve tatlı anılarıyla seyircilerine aktardı. Sahnede ise bir an olsun yalnız kalmadı. Sanatçının sahnedeki ilk konuğu “Seni Bana Katsam” parçasıyla Zeynep Özyılmazel oldu. Ardından Emre Altuğ ile “Resimdeki Gözyaşları” ve “O Gemide Bende Olsaydım”I seslendirdi.
Süperstar Ajda Pekkan’da bu özel gecede Neco’yu yalnız bırakmayan isimler arasındaydı. “Her Yaşın Bir Güzelliği Var”ı sahnede solo olarak seslendiren Pekkan ardından “Can’t Take My Eyes Of You” parçasını Neco ile birlikte söyledi. Alkışlar konser boyunca hiç dinmedi.
Gecenin en özel anlarından biri ise duayen isim Halit Kıvanç’ın sahneye çıkması oldu. Sahnede “ Kimse niye bu adama Neco diyorlar demedi? Nejat Özyılmazel… Bir de bir şey daha var bu gecenin organize edilmesinden büyük parmağı varmış, söylemeden geçemeyeceğim, birbirinden güzel cici iki kız. Birini az önce gördünüz. Küçüğü gazetelerde okuyorsunuz. Babalarına özel bu geceyi yaratmışlar, her kutlamadan her 50.yıldan çok farklı bir Neco bu Neco.  Nejat Özyılmazel yıllar önce İstanbul Gelişim Orkestrası’nda bense takdimcilikten sunuculuğa geçiyorum bu arada tanıştık. O günden sonra o benim müzik zevkimin genel müdürü oldu. Ne kadar güzel Türkçe konuşur biliyor musunuz? Ben biliyorum… Yıllar yılı müzik yarışmaları olur, koşarlar gelirler derler ki; “Şu şöyle mi olacak? Bu böyle mi olacak?” derken bakın ne günler geldi. Neco ile 50 yıllık bir dostluğumuz arkadaşlığımız var onun takdimcisi olarak başladım bu işlere, sonra takdimciden sunucu oldum bildiğiniz gibi. Ben şöyle sunuyorum bütün dünyaya onu “ Türkiye’de sizin müziğiniz, batı müziğinin güzelliklerini daha da güzelleştiriyor.” Her yaşta genç Neco alkışlıyorum kendisini” Dedikten sonra sahneyi Ayşe Özyılmazel’e bıraktı.
Konserin ikinci yarısında da sahne ünlü isimleri ağırlamaya devam etti. Gecenin yaratıcısı Ayşe Özyılmazel’de ikinci yarıda babasına eşlik etmek üzere sahnedeydi. Birlikte yeni klip çektikleri “Hani” ve “Pam Pam”ı birlikte söyleyen ikili Harbiye Açıkhava Sahnesi’ni coşturdu.
“Öyle Sarhoş Olsam Ki” ve “Caddeden Sokaklara” parçalarını Yalın’la seslendiren Neco ardından da Kenan Doğulu ile birlikte sahnedeydi. “Let It Be” ve “Unforgettable” parçalarını birlikte seslendiren ikili unutulmaz bir performansla alkış yağmuruna tutuldu.
Sahnede Neco’nun son konuğu Nükhet Duru oldu. Dostlukları yıllara dayanan Neco ve Nükhet Duru şarkıları ve tatlı sohbetleriyle geceyi sonlandırdı. Nükhet Duru ve Neco birlikte “Ben Sana Vurgunum”, “Lüküs Hayat”, “Tek Başına”, “Yalnız Kullar”, “Ağlama Değmez” parçalarını seslendirdi. Gecenin sonunda seyirci dakikalarca Neco’nun 50 yılının bu özel kutlamasını ayakta alkışlayarak yaptı.
Müzik ve anılarla harmanlanmış bu özel kutlamada Neco’yu yalnız bırakmayan değerli isimler arasında Halit Kıvanç, Hıncal Uluç, Olcayto Ahmet Tuğsuz, Fulya Terim, Emre Karayel, Ayşe Tolga, İpek Durkal, Gülenay Kalkan, İsra Gülümser ve Ceylan Saner vardı.