MALZEMELER:

4 ad orta boy kemer patlıcan
6 ad kuru soğan
6 ad domates
7 diş sarımsak
5 ad sivri biber
1 çay fincanı zeytinyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1,5 su bardağı su
Süslemek için:Maydanoz

YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyun ve tuzlu suya alarak bekletin.
Bu arada bir kase içerisine kuru soğanı piyazlık doğrayın ve az tuz ile ovun.
Biber ve sarımsakları halka doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın.
Soğanları,biberleri,sarımsağı,ve domatesleri karıştırın. Zeytinyağını,tuzunu şekerini ilave edin.
Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp yıkayın ve süzün. Orta kısımlarından boyuma tam ayırmadan kesin. Yarım kesilmiş limon ile ovun.
Hazırladığınız iç harcını patlıcanlara doldurun ve yayvan bir tencereye yerleştirin.
1,5 su bardağı suyunu verip kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çekip yağına kalana kadar pişsin.
Ilınınca servis tabağına alarak maydanoz yaprakları ile süsleyin.
Zeytinyağlı yemekler bir gün dinlenince daha lezzetli olurlar..
Afiyet olsun, sevgiyle kalın.