NG Sapanca’nın düzenlediği gala yemeğinde, Michelin yıldızlı ilk Türk Şef'i olan Ali Güngörmüş tarafından hazırlanan menüler davetlilere sunuldu. 
Gurmelerin oluşturduğu ve yaklaşık 800 yıllık geçmişe sahip kuruluşun üyelerinin yer aldığı gecenin ev sahipliğini NG Hotels İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür ve Chaine Des Rotisseurs Derneği Başkanı Mohamed Hammam'ın gerçekleştirdiği gecede  Ünlü şef Ali Güngörmüş t Sapanca’ya özgü yöresel ürünlerle hazırlanan sıra dışı menüsünü sundu.
 
Hediye Güral Gür’ün konuklarla tek tek ilgilendiği davet, Dernek başkanı Mohamed Hammam’ın konuşmasıyla başladı.


"Tuz ve baharat yok"
"Şeflere duyulan saygıdan dolayı bu akşam tuz ve baharat kullanmıyoruz" diyen Mohamed Hammam, "Çok kıymet verdiğim dostlerım. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim. Ayrıca bugün Dünya’nın ilk ve tek Michelin yıldızlı Türk Şefi Ali Güngörmüş'ün hazırladığı menü ritüellere uygun olarak tadacağız. Hepinize afiyet olsun" şeklinde konuştu.

"Sapanca yemeklerini tadacaksınız"
Gecede konuşma yapan Almanya’da Michelin yıldızına sahip  olan Türk şefimiz Ali Güngörmüş, Biliyorsunuz ki yaptığım yemekler Akdeniz mutfağı. Türk mutfağından esinlenerek Avrupa tadına uygun yemekler yapıyorum. Bugün'de Sapanca konsepti diye düşündüğüm yemeklerimi sizlere sunacağım. Hepiniz hoş geldiniz, afiyet olsun" dedi. 


 
Eşi Reyhan Harezi ile davete katılan Klasik Otomobil Klübü Başkanı İş adamı Aydın Harezi, çok güzel bir yemek gecesinde seçkin davetliler ile birlikte bir araya geldiklerini iletti.

Eşsiz geceye cemiyet hayatından ünlü isimlerin ve gurmelerin katıldığı yemekte davet için büyük bir özenle hazırlanan masa dekorasyonları davetliler tarafından büyük beğeni topladı.



Haber: Elif Günay