İSTANBUL - Erzincan’da seyyar satıcılıkla meslek hayatına başlayan daha sonra İstanbul’a yerleşip oyunculuk sektörüne atılan dizi ve sinema oyuncusu Erdal Bakır, başarılı oyunculuğuyla dikkatleri üzerine çekiyor.
Adeta bir başarı öyküsü haline gelen Erzincanlı oyuncu Erdal Bakır, karakter yapısı saygın ve dürüst kişiliği ile oyunculuk camiasında yer almaya başladı.
Erdal Bakır Kimdir?
Yıllarını Erzincan’da seyyar satıcılık olarak sürdüren ve daha sonra İstanbul’a yerleşip oyunculuk sektörüne atılan dizi ve sinema oyuncusu Erdal Bakır ' karakter yapısı saygın ve dürüst kişiliği ile oyunculuk camiasında yer almaya başladı. 1981 Erzincan doğumlu olan Erdal Bakır, 5 erkek kardeşten 2.si olup geçimini Erzincan’da uzun süre seyyar satıcı olarak sağladı. Fakat hayat ve geçim zorluğu onu da etkilemiş. Hayatı boyunca tek hedefi olan oyunculuk mesleğini, kendine hedef belirleyip bu yolda ilerlemeye başlamıştır. İzmir’de özel bir oyunculuk akademisine başvurup hem oyunculuk eğitimini hem de tiyatro eğitimini almaya başladı.
Fakat maddi durumu iyi olmadığı için burada da bir Restoran’da garsonluk yapmaya başlayıp hem eğitimini ve garsonluğu aynı anda sürdürmeye başlamıştır. Yaklaşık 1.5 yıllık eğitimin sonunda oyunculuk akademisini birincilik ile bitirip oyunculuk hayatına adım atmıştır.
Yaklaşık olarak 5 yıldır oyunculuk yapan Erdal Bakır ilk olarak ( Kacak, Karadayı, Aşkın Bedeli, Hayat Dediğin, Küçük Gelin, İki Dünya Arasında, Ekip 1, Ötesiz İnsanlar, Sırat, Mucize Hayatlar, Cinayet, Beni Böyle Sev, Diğer Yarım gibi dizilerde değişik karakterlerde üstün başarı sağlayıp rol almaya başlamıştır. Sanatı ve sanatçıyı seven Erdal Bakır, ayrıca 2 tiyatro oyunu ile halkın sevgisini ve beğenisini kazanmış olup gittiği bütün dizi setlerinde yaptığı roller ve saygın kişiliği ile çalışma arkadaşlarının oyuncuların ve yönetmenlerin ilgisini ve beğenisini çekmiştir.