MALZEMELER:
3 su bardağı süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı toz şeker
1 paket krem şanti
25 gr tereyağ yada margarin
1 paket vanilya
1 çorba kasesi hindistan cevizi
50 gr rende çikolata yada grazür çikolata

YAPILIŞI:
Bir tencereye sütü,toz şekerini ve irmiği alın.Orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan indirdikten sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyerek yağ eriyene kadar karıştırın.
Toz halinde krem şantiyi ilave ederek 5 dakika daha karıştırın ve buzdolabına kaldırın.
İyice soğuyup sertleşen tatlıyı dondurma kaşığıyla alarak hindistan cevizinde yuvarlayın.
Aynı işlemi çikolata ile de hazırlıyarak,bir sıra hindistan cevizli bir sıra çikolatalı olarak servis tabağına dizin.
1 saat kadar daha buzdolabında bekleterek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...