ADANA - Adana'da ilginç bir tesadüf sonucu tanışan, çektikleri kısa filmlerle ulusal ve uluslararası birçok yarışmada başarılı olan polis memuru ve makine mühendisi, dördüncü filmleri için ter döküyor.

Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru 30 yaşındaki Tunahan Kurt, bir yıl önce kendisi gibi bir film tutkunu olan Çukurova TEKNOKENT'te görevli makine mühendisi 26 yaşındaki Nuri Cihan Özdoğan ile ilginç bir olay sonucu tanıştı.

İkili tutkularını bir süre sonra uygulamaya dökerek kısa sürede üç kısa film çekti. Çektikleri filmleri çeşitli festivallerdeki yarışmalara gönderen Kurt ve Özdoğan, emeklerinin karşılığını ise ödül olarak aldı.

Polis memuru Tunahan Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinde gerçekleştirilen rutin devriye görevi sırasında meslektaşıyla ağaçlık bir alanda kıyafetleri kanlı halde bir kişiyi fark ettiklerini anlatarak, durumdan şüphelenip olay yerine gittiklerinde kişinin arkasında bir film ekibi olduğunu gördüklerini söyledi.

Ekibin senarist ve yönetmeni Nuri Cihan Özdoğan ile bu sayede tanıştığını aktaran Kurt, daha önce kendisinin de kısa film denemelerinde bulunduğunu ancak başarılı olamadığını ifade etti.

Özdoğan ile daha sonraki zamanlarda bir araya geldiklerinde birlikte kısa film çekmeye karar verdiklerini belirten Kurt, bu sayede bir yıl içinde "Sükut", "Sırat" ve "Babam Uçak" adlı üç kısa filmin hem senaryosunu yazdıklarını hem de yönetmenliğini birlikte gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Lions Kısa Film Yarışmasında ise jüri özel ödülü aldılar  

Kurt, birlikte hareket etme kararının kendileri için olumlu yansımaları olduğunu aktararak, tek açıdan çekilen görüntüyle hazırlanan ve konuşamayan bir yazarın filmdeki karakterlerin yerine kendisini koymasını anlatan "Sükut" adlı filmle Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenen kısa film yarışmasında ikincilik ödülü, Uluslararası Lions Kısa Film Yarışmasında ise jüri özel ödülü aldıklarını söyledi.

Kurt, Suriyeli bir babanın ülkesindeki iç savaşta yaşamını yitiren bebeğini, güvenli olarak gördüğü Türkiye'ye çeşitli zorluklarla getirip defnetmesini konu alan "Sırat" isimli filmiyle ise Çekmeköy Belediyesinin Cumhurbaşkanlığının desteğiyle düzenlediği "merhamet ve adalet" konulu kısa film yarışmasında mansiyon ödülü aldıklarını aktardı.

Nuri Cihan Özdoğan ise Tunahan Kurt ile tanıştıktan sonra sinemaya bakış açılarının uyumlu olduğunu gördüğünü ve bunun üzerine birlikte film çekmeye başladıklarını belirtti.