ALMATI

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 20 Mayıs’ta başlayan "8. Gelecekle İletişim Çalıştayı" Kazakistan'ın Almatı kentinde yapılan oturumla devam etti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen Gelecekle İletişim Çalıştayı'nın 8'incisi Almatı kentindeki Al-Farabi Kazakistan Milli Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde düzenlendi.

Bu yılki konusu "İnsan Hakları Boyutu ile Sığınmacıların Medya’da Ele Alınması" olarak belirlenen Çalıştay'a, Türkiye’deki iletişim fakültelerinde öğrenim gören Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Topluluklarından oluşan 40’tan fazla öğrenci ile Türkiye’deki medya sektöründe çalışan yayıncılar katıldı.

Kazakistan Milli Üniversitesi Kütüphane Konferans Salonu’nda gerçekleşen çalıştayın açılışında RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya ve KMÜ Rektörü Prof. Dr. Galımkayır Mutanov, Anadolu Ajansı (AA) fotoğraflarından oluşan "Sığınmacılar" sergisini açtı.

Yerlikaya, Çalıştay'da yaptığı konuşmada, Gelecekle İletişim Çalıştayı’nın konusunun sığınmacılar olduğunu ve Kırgızistan’da başlayıp Kazakistan’da devam eden Çalıştay'ın amacına ulaştığını belirterek, şöyle konuştu:

"Çalıştaya getirdiğimiz Türkiye’deki üniversitelerinin değişik bölümlerinden mezun olan öğrencilerimiz kendi ülkelerine döndüklerinde iş adamı, devlet memuru, bakan veya başbakan gibi çok önemli görevlere geldiklerinde devlet ve ülkeler arasında işbirliğimizi çok daha güçlü hale getirecekler. Çünkü, çalıştayımızı bir sosyal sorumluluk projesidir. Ülke içinde ve dışında aynı kültürde olan yakın akrabalarımızdan olan kardeşlerimizle iletişim kurmak bir sosyal sorumluluk görevlerimizin arasındadır."

Türkiye’nin Almatı Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz da Türkiye ile Kazakistan arasında işbirliğinin daha da derinleştirilmesi yönünde ortak iradeye sahip olduklarını belirterek, çalıştayın Almatı'da düzenlenmesinden dolayı kıvanç duyduğunu söyledi.

RTÜK'ün düzenlediği Çalıştay'da, sığınmacılar konusunun işlendiği üç oturum yapıldı.

Çalıştay, 24 Mayıs’ta sonuç bildirisinin açıklanmasıyla sona erecek.