Sosyal medyanın yeni yaramaz çocuğu Serhan Hüdürefe ile birlikteyiz!

Serhan, bize biraz kendinden bahseder misin?

Aslen Adana’lıyım. Üniversite okumak için İstanbul’a geldim. İstanbul Üniversitesi Müzikal Bölümü mezunuyum.  Asıl mesleğim vokallik… Türkiye’de birçok ünlü sanatçı ile çalıştım. İlerleyen dönemlerde kendi albümümle de dinleyicilerimin karşısına çıkmayı planlıyorum.

Çok ilginç bir soy ismin var. Hüdürefe ne demek?
Bu soruyu çok duyuyorum. Hüdür Farsça bir kelime… Anlamı özgürlük… Yani özgür efe demek… Yıllarca soy ismimden çekindim.  Telaffuzu zor olduğu için… Hudaverdi, müdürefe gibi mahlaslar takıldı.
Müzisyen olduğunu söyledin ama yeni vizyona giren bir sinema filminde, başarılı bir oyunculuk performansı sergilediğini gördük. Oyunculuğun devamı gelecek mi?
Evet, müzikal bitirdiğim için oyunculuğum da var. Şuan yeni iki sinema filminden daha teklif aldım. Sinema keyifli bir mecra… Güzel teklifler geldikçe neden olmasın? Sonuçta her iki meslekte birbirne bağlı… Aynı sektör içerisinde diyebiliriz.
Türk Lokumu benim ilk göz ağrım… O yüzden yeri her zaman ayrı kalacak tabi ki… Şimdilik gelen yorumlar da çok iyi… Bu beni çok sevindirdi. Dilerim izleyicilerin bilmediğim kısmı da benimle aynı fikirdedir. Bu arada izleyenlerden yorumları da mutlaka bekliyorum.

Sosyal medyada adından sıkça bahsediliyor. Bu nasıl bir süreç?

2015 Mart ayında periscope isimli uygulamada, çeşitli taklitler yaparak macerayı başlattık. Kısa sürede 200.000 takipçiye ulaştım. İzleyenler çok eğlendiği için ben de çok keyifle yaptım yayınlarımı. Bu diğer mecralarda da daha aktif olmamı sağladı. Belirli bir kitleye ulaştıktan sonrası çorap söküğü gibi geldi. Takip eden herkese de buradan kocaman sevgiler…

Sosyal medyaya örnek aldığın birisi var mı?

Zaten yıllardır da arkadaşım olan sosyal medyayı en iyi kullandığını düşündüğüm kişi Halil Söyletmez…
Sosyal medya kullanmak kesinlikle zekâ işi… Bunu en iyi yapabildiğini düşündüğüm insanın boyu 1.63 ama zekasına diyecek söz yok çünkü adam aşmış.:))):

İçinde yer almak istediğin en büyük proje hangisi?

Kendi albümümü çıkartmak, sahnede kendi şarkılarımı söylemek, sahne elektriğimi insanlara verebilmek en büyük projedir bana.

Sektörde en zorlandığın kısımlar neler?

Genç nesile daha çok yer ve şans verilmeli diye düşünüyorum.  Bugün hala televizyon kanallarını açtığımda hala aynı suratları görüyorum. Bence insanlar da bu durumdan çok sıkıldılar. Bu insanlar yerine genç, dinamik, yetenekli birçok arkadaşımın olduğunu düşünüyorum.

Varlıklı bir aileden geliyorsun. Neden baba mesleğini devam ettirmiyorsun?

İlkokula başladım ve lise bitene kadar herkes beni hayalperestlikle suçladı.  Şarkıcı olacağım dediğimde insanların alaycı bakışlarına maruz kalıyordum. Buna tüm eş dost akraba dahil
Sonra vokallik yapmaya başlayınca ve filmlerde oynamaya başlayınca, bütün herkesi yanıltmış olmanın mutluluğunu yaşadım.
Babam ve annem benden önce ne zaman vizyona girecek diye başımın etini yediler. Babam çocukluğumdan beri hafta sonları beni iş yerine götürürdü. İşyerinde bile ayakkabıları elime alıp, babamın görmediği yerlerde mikrofon olarak kullanırdım.

Peki, bu kadar zorluğa rağmen bir yerlere gelebildiğini düşünüyor musun?

Hayatımdaki bütün zorluklarla mücadele etmeyi en iyi şekilde başardım.  En karamsar anımda bile hep kendime bir ışık bulup o karanlıktan çıkmaya çalıştım. Dünyaya bir kere geldim, sadece bir şansım var. En iyi şekilde değerlendirmenin yolundayım.

Sosyal medyada insanlarla iletişim içinde misin?

İnstagram üzerinden sorulan her soruya cevap veriyorum. Bu arada kullanıcı adım ‘’@serhanefee’’… Takip edip, sorularını sorabilir herkes…
Destekleyip takip eden, vaktini ayıran herkese çok teşekkür ederim. Yeni projeler geldikçe, kişisel hesaplarımdan duyuruyor olacağım. Şeyma’cığım bu güzel sohbet için sana sonsuz teşekkür ediyorum. Son olarak Ajda Pekkan’ın bir lafını ekleyerek bitirmek istiyorum.
‘’Ne kadar yoksan, o kadar varsın.’’
Benim hayat felsefelerimden bir tanesi… Yepyeni projelerde görüşmek üzere, sevgilerimle...