NEW YORK - New York'taki sanat okulu School of Visual Art'ın (SVA) sinema salonlarında (SVA Theatre) yapılacak olan festivalde, farklı temalarda 7 film gösterilecek. Festivalde gösterileceği daha önceden duyurulan "Balık" (Fish) filminin gösterimi ise teknik sorunlar nedeni ile iptal edildi.

Festival 27 Mart'ta, yönetmenliğini Tayfun Pirselimoğlu'nun "Ben O Değilim" (I'm Not Him) filmiyle açılırken, bu filmin gösteriminden hemen sonra yönetmen Pirselimoğlu'nun katılacağı soru-cevap bölümü yer alacak. 

İkinci gününde yönetmenliğini Ozan Açıktan'ın yaptığı "Silsile" (Consequences) filminin yer aldığı festivalde, 28 Mart'ta da Erol Mintaş'ın yönetmenliğindeki Annemin Şarkısı (Song of My Mother / Klama Dayika Min) filmi gösterilecek. İstanbul'un Tarlabaşı bölgesindeki Kürt kökenli vatandaşların yaşamını konu alan bu filmin gösterimini takiben, Mintaş'ın katılacağı soru-cevap bölümü olacak. 

Festivalde, yönetmenliğini Deniz Akçay Katıksız'ın "Köksüz" (Nobody's Home) filmi 1 Nisan'da gösterilirken, Melisa Önel'in "Kumun Tadı" (Seaburners) filmi ise 2 Nisan'da gösterilecek.

3 Nisan'da yönetmenliğini Ramin Matin'in yaptığı  "Kusursuzlar" (Impeccables) filminin gösterileceği festivalin kapanışı ise Çağan Irmak'ın "Unutursam Fısılda" (Whisper If I Forget) adlı filmiyle yapılırken, filmin oyuncularından Mehmet Günsür izleyicilerin sorunlarını cevaplayacak.

Festival, "Amerikan Türk Cemiyeti" (The American Turkish Society)  ile "Moon and Stars Projects" adlı derneğin işbirliğiyle düzenlenirken, Chobani'nin ana sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.