RÖPORTAJ: YAĞMUR TANYILDIZ

Genç eğitimci ve dünyanın en genç kişisel gelişim yazarı Mehmet Emin Balay ile sizler için sohbet ettik. Hayatı ve kitabıyla ilgili olan bu keyifli sohbete sizleri de davet ediyoruz…

Öncelikle bizlere kendinizden bahseder misiniz? Mehmet Emin Balay kimdir?
1986 Şanlıurfa doğumluyum. 2012 Kocatepe Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü mezunuyum. Şu an özel bir kurumda öğretmenlik görevimi icra ediyorum. Ayrıca Psikoloji Yüksek Lisans öğrencisiyim.

Yazarlığa ilk adımınızı nasıl attınız?
Okuduğum tüm kitaplar alışıldık gelmeye başladı ve artık yeni formatta bir kitap oluşması gerektiğini düşündüm

Yazmış olduğunuz ‘Haddini Bil’ isimli kitabınızla dünyanın en genç kişisel gelişim yazarı ünvanını da kazanmış oldunuz. Peki bu kitabı niçin yazdınız? Haddini Bil’in amacı neydi? Amacına ulaştı mı?
Her yazarın olduğu gibi benim de amaçlarımdan biri kitabımın okunmasıydı fakat bunu okuyucumun bam teline dokunarak gerçekleştirmek istedim. Geri bildirimlerin daha çok olumlu ve güzel olduğunu görünce aşkla yoluma devam ettim. Kısa sürede ilk baskı bitti ve ikinci baskı 50.000 adet basıldı. Şu aralar da okurlarımın merakla beklediği ikinci kitabımı yazıyorum.

Kitabınızın kapağında, ‘Hiçbir Şey Bilmiyorsan Haddini Bil’ başlığıyla karşılaşıyoruz. Kitabınızın isminin bir hikayesi var mıdır? Neden ‘Haddini Bil’?
Özetle belirteyim: Mevlana’ya sormuşlar: O kadar okudun, yazdın, peki anlat bakalım ne bilirsin? Mevlana’nın cevabı, manidardır : ‘’HADDİMİ BİLİRİM ! ‘’

Örnek aldığınız bir yazar/şair var mı? Kimin cümlelerini ezbere bilirsiniz?
Unutulmaya yüz tutmuş şair ve yazarlarımız daha çok etkiliyor beni. Onlar, dertlerini cümleleri mükemmel bir kombinasyon ile kurarak belirtmişler. Mehmet Akif Ersoy, Arif Nihat Asya, Abdurrahim Karakoç, Osho, Covey, Maslow gibi yazar ve şairlerin yazılarını ilgi ile okur ve çok beğendiğim olursa ezberlerim.

Yazarlığın yanı sıra aynı zamanda bir eğitimcisiniz. Peki öğretmenlik ve yazarlık dışında geleceğe dair hayalleriniz, planlarınız var mı?
Kendini gerçekleştirme evresinin son aşamasının belirsizliği şahsımı sürekli bir arayışa ve daha fazla bam teline dokunmaya yönlendiriyor. Eğitimci kimliğim sebebiyle bir gün Milli Eğitim Bakanlığı’nı hedefliyorum. Bununla birlikte çok sevdiğim ve içeriğinde derin manalar barındıran bir filmin yönetmenliğini yapmayı çok istiyorum.

Yakın zamanda yeni bir kitap çalışması söz konusu mu?
Evet, aşk içerikli bir kitap ile yakında tekrar bizi bekleyen narin ellerde ve raflarda olacağız.

Edebiyat dünyasında bir şeyleri değiştirme şansınız olsaydı neleri değiştirirdiniz?
Şair ve yazarların hayattayken kıymetlerinin bilinmesi için gereğini can-ı gönülden yapardım.

Önümüzdeki zaman içerisinde gerçekleştirmek istediğiniz plan ve projeleriniz var mı?
Özellikle belirmek istediğim projem film yönetmenliğim. Bunun yanında müzik dünyasının güzel seslerinden biriyle sürpriz bir çalışmamız var. Neticelenince sosyal medya hesaplarımdan duyuracağım.

Son olarak gazetemiz okuyucularına neler söylemek istersiniz?
Hayattaki her şeyin gönüllerince olmasını dilerim. Zahmet edip okudukları için ayrıca teşekkür ediyorum.