BİTLİS - İlçe merkezindeki Hıdırşah Mahallesi'nde bir yıl önce yaptırılan Hıdırşah Camisi'nin imam hatibi Celalettin Deniz, görevinden arta kalan zamanı, caminin daha güzel bir görünüme kavuşması için değerlendiriyor.

İlçe Müftülüğünün sağladığı destekle caminin duvarlarına hat sanatı kullanarak "Allah", "Muhammed", "Besmele", "Esma'ül Hüsna", ayetler ve hadisler yazan Deniz, pencerelerin kenarlarını ve tavanı da tezyinat sanatıyla süslüyor.

İmam Celalettin Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa süre önce hizmete açılan caminin iç duvarlarının boş olmasından etkilenerek böyle bir çalışma yapmaya karar verdiğini belirtti.

Gerekli izinleri aldıktan sonra camide manevi atmosfer sağlamak ve boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla çalışmaya başladığını anlatan Deniz, şöyle konuştu:

"İnşallah camimizin iç dekorasyonunu ve hat işlerini en güzel şekilde yapacağım. İmamlığı da hattatlığı da çok seviyorum. Sabah ve öğle namazı arasında uzun bir ara olduğu için bu vakitlerde camimizin temizliği, düzenlenmesi ve dekorasyonuyla ilgileniyorum. Bazen de öğle ve ikindi namazları arasında çalışıyorum. Evim görev yaptığım yerin yakınında olduğu için cemaatimizle de çok iyi bir diyalog içerisindeyiz. Bazen cemaatimiz gelip bana yardım etmek istiyor. Fakat ben asıl işim olan imamlıkla daha fazla meşgul oluyorum ve akşam ile yatsı namazları arasında cemaatimize Kur'an eğitimi veriyorum. İnşallah iki ay içerisinde camimizin tüm süsleme işlerini bitireceğim. Bana destek veren cemaatimize ve ilçe müftümüze teşekkür ediyorum."

Hıdırşah Mahallesi Muhtarı Alican Çevik de camiyi bir yıl önce inşa ettiklerini bildirerek, hat ve süsleme işlerini maddi kaynakların yetersiz olması nedeniyle yapamadıklarını ifade etti.

Bir süre önce camiye ataması yapılan imam hatip Deniz'in, bu konuda fedakarca çalıştığını ve bunun da mahalle halkı tarafından memnuniyetle karşılandığını vurgulayan Çevik, "İnşallah uzun yıllar camimizde kendisini görmek istiyoruz. Hocamız tüm vaktini camimize hizmet ederek geçiriyor. Biz de mahalle halkı olarak kendisine her zaman destek veriyoruz" dedi.