TOKAT 

Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, Tokat Kalesi'ne 8 kamera yerleştirildiğini belirterek, "Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar 24 saat gözlem altında olacak" dedi.

Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalenin yapıldığı dönemde, savunma amacıyla şehre hakim bir noktaya kurulduğuna dikkati çekerek, "Kalede bazı kişilerin o dönemlerde tutuklu kaldığı, Kont Drakula lakaplı, Eflak Voyvodası 3. Vlad'ın, Fatih Sultan Mehmet döneminde esir olarak getirildiği ve kaledeki zindanda 7 yıl kaldığı rivayet ediliyor" diye konuştu.

Kalenin Tokat'ın tanıtımı açısından önemli olduğunu belirten Akyüz, şunları kaydetti:

"Kalemizin önce gece ışıklandırma çalışması yapıldı. Kalemizde temizlik çalışmaları sürüyor. Tokat Valiliğimiz tarafından kaleye biri 360 derece dönen 8 kamera yerleştirildi. 3-4 gündür çalışmalar sürüyor. Bir hafta-15 gün içinde kameralar faaliyete geçecek. Tokat Kalesi, yerleştirilen kameralarla 24 saat korunmuş olacak, dünyanın herhangi bir yerinden canlı izlenebilecek. Kont Drakula'nın kaldığı zindanlar 24 saat gözlem altında olacak."

Roma dönemine ait kalenin 5'inci veya 6'ncı yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor. "Kazıklı Voyvoda" ve "Kont Drakula" olarak anılan Eflak Voyvodası 3. Vlad'ın, Fatih Sultan Mehmet döneminde kaledeki zindanlarda esir tutulduğu rivayet ediliyor.