ANKARA - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimi, "Bordo Bereliler 15 Temmuz Kan Uykusu" filmi ile beyaz perdeye taşınıyor.

Başrollerinde Yeşim Salkım, Orhan Kılıç, Orhan Milli ve Gizem Salkım’ın rol alacağı filmde, darbe gecesi cuntaya karşı büyük başarı gösteren Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) mensubu bordo bereliler ve sokaklarda tanklara karşı bedenini siper eden halkın mücadelesi seyirci ile paylaşılacak. 

Filmin senaristi Coşkun Gündoğdu, yaptığı açıklamada, darbelerin açtığı yaraların izlerinin yıllarca sürdüğünü belirterek, "15 Temmuz’a geldiğimizde ise benzer bir acıyı yaşamak istemeyen halk ve devletine sadakat gösteren askerler, cuntaya göğsünü siper ederek tarihi bir demokrasi zaferi elde etti. Bu başarının olduğu gibi kayıtlara geçmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması gerekiyordu. Bunun için bu filmi çekmeye karar verdik.” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) en seçkin birliği bordo bereliler üzerinden 15 Temmuz darbe girişimini işleyeceklerini belirten Gündoğdu, filmin konusunu şöyle özetledi:

"Darbeye karşı halkın tarihi direnişi ile filme başlıyoruz. Vatansever bordo berelilerden oluşan küçük bir birimin Suriye'de yaşadıkları zorlu süreçle de devam ediyoruz. Yüzbaşı Mehmet komutasındaki ekip, kimliğini gizlemeyi başarmış cuntacı bir albayın manipülasyonu ile istihbarat toplamak üzere gittikleri Suriye'de esir bırakılan ekip arkadaşlarını kurtarmak, terör örgütünü çökertmek ve hain albayın oyununu bozmak için verdiği mücadeleyle final yapıyoruz."

Çekimlerine Mersin’de devam edilen filmin gelecek yıl şubat ayında vizyona girmesi planlanıyor.