Eski AK Parti Milletvekili Anbarcıoğlu'nun yazdığı "Bir Destandır Çanakkale" isimli oyun, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıl dönümü dolayısıyla İzmir'de sahnelendi.

Eski AK Parti Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Sabancı Kültür Merkezi'ndeki oyunun sahnelenmesinden önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeryüzündeki 14 bin savaş içinde Çanakkale'nin "tarihin akışını değiştirenler" arasında yer aldığını belirtti.

Asil ecdadın 1915 yılının 18 Mart'ında yeryüzündeki en önemli deniz zaferini kazandığını kaydeden Anbarcıoğlu, "Çanakkale Savaşı yaklaşık 9 ay sürdü. 25 Nisan'da çok korkunç bir harekat başladı. Biz 253 bin kişiyi kaybettik" dedi.

"Çanakkale Geçilmez" adlı şiirini yıllarca önce yazdığını, kitabında da şiirine yer verdiğini anlatan Faruk Anbarcıoğlu, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 4 yıl önce şiirden senaryo oluşturmayı düşündüm. 2012 yılında sahnelemeye başladık. Bugünkü programla beraber yaklaşık 70 kez sahnelendi. Varlıkla yokluğun, süngü ile çelik canavarların savaşını, kurutulmuş etlerle ve bisküvilerle beslenen İngiliz askerleri ile bir avuç kuru üzüm, ayağında çarıklarla savaşa giden bir milletin yeniden küllerinden doğuşunu anlattık."

Emniyet Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla oyunu İzmirli sanatseverlerle sunduklarını ifade eden Faruk Anbarcıoğlu, "İki şehit ortamını buluşturmak istedik. Çanakkale şehitlerimize, polis şehitlerimize ve yüreğimizde şehit olarak bildiklerimize sevgi ve saygımızı anlatmak istedik" dedi.

Gösteriyi, İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve emniyet mensupları da izledi.