BERLİN

‘’Freundeskreis Willy-Brandt-Haus’’ derneği tarafından düzenlenen ve Ara Güler’in yaklaşık 200 fotoğrafından oluşan ‘’İstanbul’un gözü Retrospektif 1950-2005’’ adlı sergi, Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Genel Merkezi ‘’Willy Brand Evi’nde’’ (Willy-Brandt-Haus) açıldı.

Serginin açılışına fotoğraf sanatçısı Ara Güler de katıldı. Yoğun ilgiyle karşılanan Güler, imza dağıttı.

Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, burada yaptığı konuşmada, kendisinin de fotoğraf çekmeye  çalıştığını belirterek Ara Güler’in bir örnek olduğunu ifade etti.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Milletvekili ve SPD'nin Mali Sorumlusu Dietmar Nietan da Ara Güler’in fotoğraflarında  insana ve bireye saygının görüldüğünü belirterek, Güler’in serginin açılışına gelmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir de Berlin’de Ara Güler ile tanışmanın ve Willy-Brandt ve Ara Güler’i sembolik de olsa yan yana görmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

‘’Hepimiz Ara Güler’in fotoğraflarıyla büyüdük’’ diyen Özdemir, sergiyi düzenleyenlere teşekkür etti.

İstanbul’u annesinin anlatımlarıyla bildiğini belirten Özdemir, ‘’O anlatılan İstanbul’u görmek için Güler'in fotoğraflarına bakıyoruz. Ara Güler’in fotoğrafları o kaybolmuş İstanbul’u anlatıyor’’ şeklinde konuştu.

Serginin açılışına aralarında Federal Meclis Alman-Türk Dostluk Grubu Başkanı Michelle Müntefering’in de bulunduğu siyasetçiler, çok sayıda sanatçı ve fotoğraf meraklısı katıldı.

Sergi, 15 Ocak 2015'e kadar salı-pazar günleri arasında saat 12.00 ila 18.00 arasında Willy-Brandt Evi’nde (Willy-Brandt-Haus) gezilebilecek.