Sinema tarihinin unutulmaz filmlerinden 1959 tarihli Amerikan yapımı "Ben-Hur"un yeni uyarlaması, 9 Eylül'de sinemaseverlerle buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Paramount Pictures ve Metro-Goldwyn-Mayer Pictures ortaklığında çekilen filmde, "Simonides" karakterini ünlü oyuncu Haluk Bilginer canlandırıyor.

Senaryosunu Keith Clarke ve John Ridley'ın kaleme aldığı filmin yönetmenliğini ise "Wanted" ve "Abraham Lincoln: Vampir Avcısı" gibi filmlere imza atan Kazak asıllı yönetmen Timur Bekmambetov üstleniyor.

Lew Wallace'ın aynı isimli romanını referans alan filmin yeni uyarlamasında, Bilginer'in yanı sıra Jack Huston, Rodrigo Santoro, Ayelet Zurer, Pilou Asbaek, Sofia Black D'Elia ve Morgan Freeman gibi oyuncular rol alıyor.

Film, Roma ordusunda subay olan, üvey erkek kardeşi Messala tarafından haksız bir şekilde ihanetle suçlanan prens Judah Ben-Hur'un epik hikayesini konu ediniyor. Rütbesi alınan, ailesinden ve sevdiği kadından ayrı bırakılan Judah, köleliğe zorlanır. Denizde geçen yıllardan sonra intikam almak için vatanına döner ama bu arınması için bir fırsattır.

Filmin yayınlanan afişleri arasında Haluk Bilginer'in canlandırdığı "Simonides" karakterine ait afiş de yer alıyor.