KIRŞEHİR - Kırşehir'de yaklaşık 5 bin yıllık tarihe sahip Kalehöyük kazılarının yapıldığı tepeye Arkeopark kuruluyor.

Osmanlı, Selçuklu, Bizans, Roma ve Helenistik dönemlere ait kalıntıların bulunduğu Ahi Evran Mahallesi'ndeki kazı alanında gerçekleştirilecek Arkeopark ile tepe, açık hava müzesine dönüşecek.

Ahi Evran Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Işık Adak Adıbelli'nin bilimsel danışmanlığında Kırşehir Müze Müdürlüğünce 2012 yılından itibaren yürütülen kazılarda Osmanlı, Selçuklu, Bizans, Roma ve Helenistik dönemlerine ait birçok tarihi buluntu gün yüzüne çıkarıldı.

Kırşehir Belediyesince Kalehöyük kazı alanının bulunduğu yer için hazırlanan ve temeli atılan Arkeopark Projesi tamamlandığında bölge turizm amaçlı ziyaretlere açılacak.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyle bölgenin turizme kazandırılmasının amaçlandığını belirterek, şunları ifade etti:

"Bu proje ile Kalehöyük ve çevresinde arkeolojik ve kültürel değerlerin korunarak yaşatılması, yeni fonksiyonlarla Kalehöyük alanının Kırşehirliler tarafından kullanımının sağlanması, kazı evi ile arkeolojik çalışmalarda çıkarılan parçaların paylaşılması, gençlerimizin ve çocuklarımızın kendi tarihi değerlerini koruması amaçlanmıştır."