Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik sistemli bir biçimde devam eden ve tüm dünyanın görmezden geldiği soykırıma her gün bir yenisi ekleniyor,Dünyanın  görmezden geldiği bu  soykırım Türkiye’de bazı çevreler dışında görülmüyor,Türkiyenin sözde Edebiyatçılarından bir gurup PYDli teröristlere yardım İçin koridor açılmasıyla ilgili alçakça bir  fikri savundular.
İstanbul’da  Cezayir restoranda toplanan bu sözde edebiyatçı bozuntuları  PKK-PYD teöristlere Aym-EL ARAP(Kobani)ye  yardım yapılması için  koridor açılmasını savunurken aynı çevrelerin Telaferde Türkmenler IŞİD tarafından katledilirken seslerini duyamazsınız..Kırım Tatarlarının Yurdu Rusya Tarafından işgale uğrarken işgali alkışlarlar; Doğu Türkistan’da Çin Katliamlarına alkış tutarlar,Bunlar için İnsan hakları PKK-PYD’li teröristleri ve bölücü terörü desteklemekten ibarettir..
Türk sözde entelektüelleri ve basın ve görsel medya Kobani’, Filistin, Mısır gibi konuların hepsi konuşuyor  fakat; Türkiye dışındaki Türklerin meselelerini, uğradıkları soykırımı maalesef kimse konuşmuyor.   Daha yeni Çin İşgal yönetimi Doğu Türkistanda  Kaşgarın çeşitli bölgelerinde Saçi ve İlişku ‘de 4 bin insanı katletti Şimdi ise 27 Uygur Türküne idam cezası verildi, bunlardan 12’sinin infazı önceki gün gerçekleştirilirken, diğerlerinin de yakın zamanda idam edileceği ifade ediliyor.
Doğu Türkistan’daki bu olayların kıvılcımı Çinin  bölgede uyguladığı Ramazan ayındaki oruç yasağı ile alevlenmiş  Çin’in bitmek bilmeyen yasaklar silsilesi ile önü alınamaz bir faciaya doğru evrilmiştir. Başörtülülerin toplu ulaşım araçlarından indirilmesi, temel sağlık hizmetlerini alamaması ve bazı bölgelerde hastanelerin bahçesine dahi sokulmaması, ayrıca sakallı erkeklerinde bütün ayrımcılıklarla karşı karşıya kalması bölgede bir çok etnik çatışmayı da ne yazık ki beraberinde getirmektedir.
Özellikle son 10 yıldır tavizsiz uygulanan Han Çinli göçü ve Çinlilere tanınan imtiyazlar bölgenin asıl sahibi olan huzursuzluğu daha da artırmıştır. 2009 yılında Urumçi’de meydana gelen olayları O gün yaşanan katliamlar sonrasında Çinlilerle Uygurların bir araya yaşayamayacağını açıkça görülmüştür.. Özellikle Kaşgar, Gulca, Aksu, Hoten gibi Uygurların daha yoğun yaşadığı bölgelerde ve Urumçi’deki bazı Uygur mahallelerinde bu ayrışmanın giderek belirginleşmiştir.
. Çin devleti bu politikası   amacı Uygurları radikalize etmekte ve sade bir biçimde yaşamaya çalışan Uygurlara uyguladığı baskıcı ve ayrımcı politika neticesinde sokağa çekmektedir. Bunun arkasında da ölümleri terör söylemi ile kamufle etmeyi ve ardından resmi haber ajansı kanalı ile dünyaya ilan ederek yanlış ve yanlı bir algı operasyonu gerçekleştirmektedir.
Şu bir gerçektir, İslamiyetin, yüce Türk milletinin sinesine yerleşmesinde önemli bir durak olan Doğu Türkistan’da   İslam halen en sade haliyle yaşanmaya devam etmektedir, Ancak Çin Devleti’nin hukuk tanımaz ve baskıcı politikası çerçevesinde Taliban ve El kaide gibi radikal grupları barındıra coğrafyada Çin sömürgeciği Doğu  Türkistanlıları baskıcı tutumuyla radikal İslamcı guruplarına doğru itmektedir.11 Eylül saldırıları sonrasında gelişen ve artık geçerliliği sorgulanır hale gelen terörizm söylemi Çin devleti için bulunmaz bir kapıyı ardına kadar açmıştır. 2009 yılından günümüze kadar olan olaylar incelenecek olursa Çin devletinin her olay sonrası aynı açıklamayı yapması, yani radikal İslam ve radikal terör eylemi söylemini kullandığı açıkça görülmektedir.
Saçi ve İlişku kasabalarında Çin’in iddia ettiği gibi terör eylemi var ise , Madem böyle bir terör olayı var neden bölge kapatılarak uçaklarla rastgele bombalanmıştır, neden tüm uluslar arası tepkilere ve taleplere rağmen bölgeye halen tarafsız gözlemciler alınmamaktadır. Çin  Sömürge yönetimi bunu cevaplamalıdır.
Doğu Türkistan topraklarında bir terör olduğu doğrudur. Bu terör Çin devletinin kendi eliyle işlediği devlet terörüdür. Urumçi, Barin, Gulca, Hoten, İlişku, Saçi, Lop-nor, Kumul, bu isimler Çin devlet terörünün doğu Türkistan’da yaşadığı acıların isimleridir ve bu isimlerin altında yüzbinlerin belki de milyonlarca Doğu Türkistanlının  Doğu Türkistanın bağımsızlığı için verdiği şehâdeti yatmaktadır.
Ancak ne yazık ki, bununla ilgili maalesef ülkemizde Televizyonlarda ve basında tek bir haber yok. Türk  Entelektüel kesiminin Türklükle alakası yok  Kürtsever olduğundan Kobaniye Ağıt yakar, Onlar için  Türklüğü savunmak faşizmle eşdeğerdir. . Şayet Türk iseniz yaşadığınız problemlerin bu ülkeyi yönetenlerce ve  bir kısım devşirme aydınlar için hiçbir önemi, kıymeti harbiyesi yok demektir.