Hayatın alabildiğine karmaşıklaşması, insanlara güvenin kalmaması,

Başkaca bir örnekte ; futbol karşılaşmalarında stadyumlarda ki gol sonrası kanka olma, sevinme , beraber küfür etme,  oturması için gazeteyi ikiye bölme durumlarına örnek teşkil eden söz,

İlişkilerin arapsaçı olup, içinden çıkılmaz hale dönüşmesi ve hatta her türlü dalaverenin varlığı söz konusu durumlarda da kullanılan bir söz.

Birde günümüz siyasetine ve gidişatına göz atarsak ;

Memleketin düştüğü durumu en iyi özetleyen söz ‘’ Kimin eli kimin cebinde belli değil’’ sözüdür.

Kimin eli, kimin cebinde belli değil... “Baş” kim, “ayak” kim; o da belli değil!.. Herkes “baş” olmuş; ya ekran ekran dolaşıyor, ya da kameraların karşısına geçip demeç patlatıyor!..

Kim haklı, kim haksız?..

 O da belli değil!..

 Her ağızdan farklı bir söz, her kafadan ayrı bir fikir çıkıyor!..

İçinde bulunduğumuz durumlar çok vahim. Dünya karıştı. Bütün oyunlar Büyük Ortadoğu için oynanırken, hükümetin yaptıkları, yapamadıkları, yapmak istemediklerini bir kenara bırakalım.

Bu hususta tartışılacak ve konuşulacak mutlaka çok söz var.

İçte ve dışta bir ton sıkıntı varken, en azından şu anda Ana Muhalefet partisine düşen çok büyük görevler var düşüncesindeyim. Ama onlar bunun bilincinde bile olmadan halen biri birlerini yeme peşindeler.

Bir zamanlar köyün birine bir adam gelmiş ve tanesi 10 Dolar’dan maymun alacağını söylemiş. Köyde çok maymun olduğu için köylüler sevinçle ormana koşup maymunları yakalamaya başlamışlar. Adam, binlerce maymunu 10 Dolar’dandan satın alınca ortalıkta maymunlar azalmış, yakalaması zorlaşmış. Köylüler tam maymun yakalamaktan vazgeçecekken adam tanesine 20 Dolar vereceğini söylemiş. Tekrar heveslenen köylüler tekrar maymunları yakalamaya başlamışlar. Bir süre sonra da fiyatı 25 Dolar’ a çıkarmış. Ancak bırak yakalamayı, maymuna rastlamak bile çok zorlaşmış. Bunun üzerine adam fiyatı 50 Dolar’a çıkardığını, ancak kendisinin işi olduğu için şehre gitmesi gerektiğini, yardımcısının onun yerine alım yapacağını söylemiş. O yokken yardımcısı köylülere demiş ki; şu büyük kafesteki maymunlar  var ya ben onların tamamını size tanesi 35 Dolar’ dan satayım, siz de adam gelince ona 50 Dolar’ dan satarsınız. Köylüler bütün birikimlerini bir araya toplayarak bütün maymunları satın almışlar. Sonra ne adamı nede yardımcısını bir daha gören olmamış.

Bir milyar insanın susuz, iki milyar insanın elektriksiz, üç milyar insanın aç yaşadığı KAPİTALİST BİR DÜNYADAYIZ,

Ekonomi, siyaset, yaşam,

Siyaset, iç savaş, dış savaş..

Büyük Ortadoğu, petrol, Yahudiler, araplar..

İşte kimse üzerine düşeni yapmadan, kendi çıkarları peşine koşarsa memleketin gelebilecek durumu bundan daha kötü olamaz.

İktidar iktidarını bilecek, muhalefet işini yapacak, milletse  örgütlü olarak, en azından şu hummalı günlerde ayrımcılık yaparak değil, biri birine sarılarak ayakta kalmaya çalışacağız.

Millet olarak; alevi,-sünni, kürt-türk, sağ-sol demeden birlikte daha güzel yaşamak dileğiyle..

ESEN KALIN..