FİLİZ ARGUT
İSTANBUL

Günde 70 ilden 400’ü aşkın yerel gazete, Anadolu’nun Sesi uygulaması ile sesini dünyaya duyuruyor. Yerel medyaya destek amacıyla başlatılan proje ile bulut iletişim teknolojisi yerel medyanın kullanımına sunuldu. Ücretsiz olarak isteyen herkesin erişilebileceği uygulama ile yerel gazeteler geniş bir kitleye ulaşabiliyor.

IOS işletim sistemine sahip akıllı telefon ve cihazlarda kullanılabilecek uygulama ile yerel medya, gazetelerini mobil platformda yayımlayabilecek. E-Gazeteye dönüştürülen yayınlar yerel medya için arşivlenecek. Bu sayede kullanıcılar 7/24 istedikleri yerden kendi yayınlarına erişim imkanına sahip olabilecek.

BYEGM Yerel Gazeteleri CEBİT ile buluşturuyor

Cebit Bilişim Eurasia, her yıl İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 93 ülkeden 130 bin ziyaretçinin katılımı ile gerçekleşen Türkiye’nin en büyük fuar organizasyonlarından biri. Bu yıl 19-14 Eylül 2014 tarihleri arasında BYEGM’nin de katılımı ile gerçekleşecek olan furda Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, yerel medyaya destek amacıyla 40 yerel gazetenin ücretsiz stant açmasını sağlayacak. Bu bağlamda 4 günlük fuarda günde 10 olmak üzere toplamda 40 yerel medya Cebit sayesinde ziyaretçilerle buluşacak.