CEREN DEMİRBÜKEN
İSTANBUL
WWF Türkiye işbirliği ile Green Office Programı’nı hayata geçirerek, karbon emisyonu başta olmak üzere enerji tasarrufu, yenilenebilir kaynaklar, doğal kaynakların bilinçli kullanımı konularında, çalışanlarında farkındalık yaratmayı hedefleyen VİKO, 2014 yılının son gününde anlamlı bir etkinliğe imza attı. 31 Aralık Çarşamba gününü Kazak Giyme Günü ilan eden kuruluş, ofislerinin ısısını düşürüp yeni yılı enerji verimliliği konusunda farkındalık yaratarak karşıladı.
VİKO CEO’su Nusret Kayhan Apaydın, '' 'Kazak Giyme Günü’nde amacımız, enerji verimliliği konusunda yeni yıla anlamlı bir farkındalık yaratarak girmekti. 
Unutmamalıyız ki üzerinde yaşayabildiğimiz bir tek dünya var ve bizler hem gelecek kuşaklara hem de doğamıza karşı sorumluyuz'' dedi.
“VIKO Aydınlık Toplum Gönüllüleri” yeni yılda bir de engelli öğrenciler için parti düzenledi. VIKO çalışanlarının hediyeleri ve çeşitli aktiviteleriyle Beyazay Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, unutulmaz bir gün geçirdi.
VIKO' nun oluşturduğu “Gönül Kumbarası” ile de çalışanlar, ister kullanım fazlası oyuncak ve kırtasiye malzemelerini, isterse de yeni alacakları malzemeleri bu kumbaraya atıyor. Kitap, kırtasiye ve oyuncak olmak üzere üç bölümden oluşan kumbaranın malzemeleri ayrıştırıldıktan sonra ambalajlanıyor ve ihtiyaç sahibi okullara teslim ediliyor.