CEREN DEMİRBÜKEN - ELİF GÜNAY
İSTANBUL (VHA) - Forum İstanbul'un 5 Aralık’ta başlattığı ‘Katla katla uçak olsun, mesajın hedefi vursun’ adlı sosyal sorumluluk projesinin tanıtım toplantısında ünlü isimler de yer aldı. Tanıtım toplantısı ve ardından gerçekleşen uçak atma etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu.
Projenin tanıtım toplantısına; Işıl ve Rüştü Reçber, Pınar Altuğ Atacan, Zeynep Ilıcalı, Zuhal Pirinçcioğlu, Ayşe Kucuroğlu, Cansen ve Burak Kut, Hande Acar, Sitare Akdilek ve Elif Gönlüm’ün de aralarında yer aldığı çok sayıda ünlü isim katıldı. Etkinlik alanında kendi uçaklarını tasarladıktan sonra üzerine dünya barışı, eğitim-çocuk ve çevre teması taşıyan mesajlar yazan ünlü konuklar, daha sonra uçaklarını alanda bulunan kuleye atarak, iyi dileklerde bulundu.
''Geri dönüşüm büyük kazanım''
Projeyle ilgili yaptığı konuşmasında Pınar Altuğ, ''Çok hızlı tüketim olan bir dünyada yaşıyoruz, geri dönüşüm bizler için büyük bir kazanım'' dedi. Kucuroğlu küçükken de uçak yapmaya bağıldığını belirterek, ''Çevre temalı uçak tasarımı benim için çok keyifli oldu. Projenin bu şekilde görücüye çıkması da ayrı bir güzel oldu'' ifadesini kullandı. Uçağın üzerine kitap resmi çizdiğini belirten Gönlüm ise, ''Çocukların kendini ve dünyayı keşfetmeleri için en güzel hediye kitaptır'' şeklinde konuştu.
31 Aralık tarihine kadar devam edecek yarışmada, Forum İstanbul ziyaretçileri de dünya barışı, eğitim-çocuk ve çevre temalarından biriyle tasarlanmış uçaklar üzerine, belirledikleri mesajları yazarak oluşturulan özel platforma atacak. En güzel üç mesajın seçileceği yarışma sonucunda, kazananlara sürpriz hediyeler verilecek.
‘Katla katla uçak olsun, mesajın hedefi vursun’ projesi kapsamında, alışveriş merkezine kurulan kağıt atık ünitelerinde 5 Aralık’tan bu yana toplanan kağıtlar geri dönüşüme gönderilecek. Bu atıklardan üretilecek kırtasiye malzemeleri ise Toplum Gönüllüleri Vakfı’na (TOG) bağışlanacak. Bağışlanan ürünler, ihtiyaç sahibi okullara gönderilecek.

Etkinliğe katılan bazı ünlülerin verdiği mesajlar ise şu şekilde;
Pınar Altuğ Atacan; ''İnsanın yaşaması için su, insanlığın yaşaması için de en temel ihtiyaçtır barış''
Rüştü Rençber; ''Spor dostluk, barış ve kardeşliktir. Dünya da birbirinden farklı renk, dil ve dinden canlının yaşadığı kocaman bir takım gibidir''
Cansen ve Burak Kut; ''Rengine bakmadan uzatmaktır elini barış''
TOG (Toplum Gönüllüleri Vakfı); "Toplumsal barış insanları fark etmek demektir, gençlerin farkındayız, farklılıklara saygılıyız"
Işıl Rençber; ''Sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile olur''