On yıl aradan sonra ikinci albümüyle karşımıza çıkan Ünal Zorer ile İrvan Kahvaltı Sofrasın’da bir araya gelen Önce Vatan Gazetemizin muhabiri Elif Günay, sempatik kişiliği ve güzel sesiyle yakından takip ettiğimiz Ünal Zorer’le müzik yaşamına dair bilinmeyen tüm ayrıntılarını sizler için öğrendi.

Dinlediğim andan itibaren beni de benden alan muhteşem bir şarkı olan “Gönül” ile beklenilen çıkışı yaptınız. Yeni çıkan bu albümünüzü dinledim ve çok beğendim. Sizi ve albümde emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum. Emeğinize sağlık. Hayırlı uğurlu olur inşallah.

Sosyal medyayı sallayan “Gönül” şarkısı ile sohbetimize başlayalım istiyorum. “Gönül” şarkısı nasıl ortaya çıktı? 

Sizlerde hoş geldiniz Elif Hanım. “Gönül” aslında hep ortadaydı, sadece zamanını bekliyorduk. İşin şakası bir yana, bu albüm için çok yoğun ve çok uzun bir zaman harcadık. İnce eleyip, sık dokuduk. Her şarkı için ailem, arkadaşlarım, sanatçı dostlarım ve dinleyenlerimle ‘müzik dünyasında gözlemlerinizi ve sonuçlarınız nelerdir?’ diyerek kulisler yaptık. Aldığımız cevaplardan yola çıkarak mutfağımızda bol garnitürlü ve vitaminli bir yemek hazırladık. Bence ‘’Gönül” şarkısı, bu yemeğin en lezzetli olan kısımlarından sadece bir tanesi oldu.

On yıl aradan sonra gelen güzel bir albüm olmuş “Aşkın Denizi”. Bu albümde neler var? 

Evet, uzun bir zaman oldu. Bu süreçte alt yapının tamamlanması, sağlam ve dayanıklı bir bina gibi inşa edilmesi gerekliydi. Sizlerin de bildiği gibi günümüzde 1 şarkı ile gelip, gidenler çoğaldı. Bu nedenle biz bu albümde her kulağa ses verdik. Bazen Anadolu’yu, bazen imkansız bir aşkı, kimi zaman bir babanın doğmamış kızına merhaba değişini, kimi zamanda halay için mendili elimize alabileceğimiz albüm için uğraştık. Albüme gelince, söz ve müzik Talia Birdal’a ait, birbirinden güzel 6 şarkı daha bulunmakta. Albüm 5 ay öncesinde hazırdı. Fotoğraf çekimleri, klip çalışmaları, dinleyicinin beklentisi de dikkate aldığımızdan şubat ayını seçtik. 



"Ayrılık Çelengi" şarkınıza ilk klibinizi çektiğinizi biliyoruz. Klip nerede çekildi? 

Klip Antalya’da çekildi, aslında benim içinde sürpriz oldu. Sahil de çekim olacağı söylenildi, ben ısrarla mekanı önceden göreyim dememe rağmen ‘Rahat ol her şey hazır o gün gider çekimlere başlarız’ söyleyip geçiştirdiler.
Yönetmenim Murat Akbaş klip günü gelip çattığında ‘Sabah 05:00 te hazır ol’ dedi, Sabah gün aydınlanmadan kapıma dayandı ve bir anda kendimi hava alanında buldum. Gözümü açtığımda Antalya semalarındaydık. 2 gün neşeli ve yorucu geçen çekimlerden sonra klibimizi bitirdik ve döndük.

“Gönül” şarkısının klibi ne zaman gelecek?

14 Şubat sonrasına bırakmayı düşünüyoruz. Çünkü ‘’Gönül’’ şarkısı platonik bir aşkı anlatmaktadır. Bu nedenle sevgililer gününde kimseyi fazla dertlendirmeyelim diye düşündük  

On yıl önce ‘’Bu Toprağın Türküsü’’adlı ilk solo albümüyle karşımızdaydınız. O albümde neler vardı ve on yıl içinde neler değişti? 

Aslında ‘’Bu Toprağın Türküsü’’ benim için bir sınav desek yeridir. Bu sınavdan birincilikle çıkmak beni daha işin başındayken çok güçlendirdi. İlk albümüm ile ülkemizde ve yurt dışında çok güzel yol kat ettik. Albüm sonrası, bu işin daha ileriye gitmesi için eğitim şart diyerek İTÜ Devlet Konservatuarı ses eğitimi bölümünü bitirdim ve oyunculuk eğitimi almaya başladım. Bunun yanı sıra okulla beraber, İBB Kent Orkestraları THM sanatçısı olarak 2 yıl görev yaptım. Konserlerim, televizyon ve radyo programlarım devam etti. On yıl içinde demini iyi almış bir çay gibi hazırlandık. Değişimden ziyade, evrim geçirdik desek daha doğru olur. 

Birazda sizden bahsedelim istiyorum. Müzikle ne zaman tanıştınız? 

Her sanatçı gibi ‘Bana bir müzik aleti alındı’ diye bir klişe söylemeyeceğim. Çünkü bizim evde bütün müzik aletleri mevcuttu. Ailem, sanat konusunda çok hassastır. Abim müzik öğretmeni ve ailemdeki hemen hemen herkes müzikle fazlasıyla ilgilenir. Tabi bunun yanı sıra memleketimin de örf ve adetlerinin başında müzik geliyor. Van Erciş’li olduğum için ‘Ozan Emrah’ bağlamasından bizde bir feyz aldık.

 İlk sahne performansım 8 yaşında mahalledeki teyzelere olmuştu, işte o günden, bu günlere…  

Bildiğim kadarıyla oyuncu ve program sunuculuğu yaptınız. Onlardan da bahseder misiniz?

Evet, ilk başta dediğim gibi tam donanımlı olmam gerekiyordu! Plato Oyunculuk Akademisinde Ayla Algan’dan oyunculuk eğitimi aldım. Zaman zaman tiyatro oyunlarım oldu. Ulusal bir televizyon kanalında 2 yıl boyunca kendi programımı yapmaya başladım. Yanı sıra sadece gözlere değil, kulaklara da hitap ettiğim oldu. Yine ulusal bir radyoda sunuculuk yaparak alt yapımı zenginleştirdim.

Yakında ne tür projeleriniz var? 

İlk öncelik şuan yönetiminde bulunduğum  ‘Çocukça, çocuklara söyleyelim platformu’ eşliğinde kimsesiz çocuklar için her bölgede 1 konser olmak üzere, toplamda 7 (ama benim için 70 konsere bedel olan) konser programım var. Sonrasında 10 yaşında olan, evladım saydığım ‘’Aşkın Denizi’’ adlı albümümle ilgilenmek istiyorum. Ayrıca şuan hazırlığını yaptığımız bir web televizyon programım bulunmakta. Onunda çok farklı bir format olacağını düşünüyorum. 2016 yaz sezonu için bir gençlik dizisi teklif aldım. Kim bilir, belki bir sonra ki röportajımızı liseli bir genç olarak yaparız. 

Son olarak hayranlarınıza birkaç cümle söylemek ister misiniz? 

Öncelikle böylesine güzel bir sohbet geçirdiğimiz için size ve ekibinize çok teşekkür ederim. Dinleyicilerim benim ailem gibi, her gün bana bir şey öğretiyorlar. Umarım bu albümü sevdikleriyle beraber beğenerek dinlerler ve dinletirler.

Ey insanlık! Hayat kısa ‘’Ne haliniz varsa, GÜLÜN’’ hoşça kalın.

Doğum tarihi: 02 10 1984

Burcu: Terazi

Uğurlu sayısı: 3

En sevdiği yemek: Yöresel yemekleri olan sulu köfte

En sevdiği renk: Mavi

En korktuğu şey: Yükseklik

En sevdiği aktör: Şener Şen

En sevdiği söz: Ne haliniz varsa, Gülün


Röportaj: Elif Günay