İSTANBUL

İstanbul'da dün gün boyu yağan yağmurun ardından akşamdan itibaren rüzgarın şiddeti artmaya başladı. Gece yarısına doğru şiddetli yağışla birlikte fırtına etkisini gösterdi.

Eyüp'te İslambey Caddesi'ndeki çay bahçesinde bulunan ağaçlardan biri, fırtınanın etkisiyle park halindeki kamyonetin üzerine devrildi. Araçta hasar meydana geldi.

Kağıthane Nurtepe Yavuz Sultan Selim Caddesi'nde yola devrilen ağaç itfaiye tarafından kesilerek kaldırılırken, Taksim Cumhuriyet Caddesi'ndeki Hilton Oteli'nin yanında, İstinye'deki Hacıosman Metro İstasyonu yakınında ve Beykoz'un farklı noktalarında da ağaçlar devrildi.

Vatandaşlar ve trafikteki sürücüler de fırtına nedeniyle zor anlar yaşadı.

İDO'dan sefer iptalleri

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ, hava muhalefeti dolayısıyla bugün bazı seferlerini iptal etti.

Sabah 07.00'deki Yenikapı-Bandırma hızlı feribot seferi ile 08.40'taki Kadıköy-Yenikapı-Bursa ve 09.00'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri iptal oldu.

İstanbul'da gün boyu devam eden şiddetli fırtına ve sağanak sonucu Kağıthane Seyrantepe Çelikay Caddesi Doğan Sokak'ta toprak kaymayı meydana geldi. Yağmurun oyduğu sokak, kısmen inşaat için kazılmış ancak başlanmamış temel çukuruna doğru çöktü. Çökme sırasında sokakta park halinde bulunan Münir Karağaç'a ait 34 UL 4889 plakalı otomobil askıda kaldı.

Otomobil asılı kaldı

Vatandaşların ve otomobil sahibinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri, kayarak temel çukuruna düşmesini engellemek için otomobili çelik halatlarla çevredeki elektrik direkleri ve ağaçlara bağladı. Olay yerine çağırılan çekici, otomobili kurtarmaya yetersiz kalınca, Kağıthane Belediyesi zabıta ekipleri ve inşaat sahibi tarafından bir iş makinası getirildi. Yaklaşık 4 saat süren çalışmanın sonucunda otomobil, bulunduğu yerden çıkarıldı.

Öte yandan gece boyunca etkili olan yoğun yağış ve şiddetli fırtına sonucu başta Beykoz, Beşiktaş, Bağcılar, Üsküdar, Kadıköy, Eyüp ve Avcılar'da çok sayıda ağaç devrildi. Devrilen ağaçlar itfaiye ve belediye ekiplerince temizlendi.

Ayrıca FSM Köprüsü Edirne istikametinde seyreden 16 V 0968 plakalı kamyonet, kasa brandasının şiddetli rüzgar sonucu yırtılmasının ardından sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybedince devrildi. Kazada sürücü hafif şekilde yaralandı. Bir süre Edirne yönünde trafiğe kapatılan FSM Köprüsü kamyonetin kaldırılmasının ardından trafiğe açıldı.