Etna Steak’in en lezzetli soğuk içeceği arasında yerini alam Cevşen Şerbeti Ramazanda büyük ilgi görüyor. Vücut direncini artırmaktan sinir sistemini onarmaya; kan basıncını dengelemekten, anne sütünü artırmaya kadar daha birçok faydası bulunan Cevşen Şerbeti herkesi kendine hayran bırakıyor

Faydaları kulaktan kulağa hızla yayılan özel “Cevşen” şerbeti Ramazan ayında boğazın gözde içeceği olarak öne çıkan şerbetin faydaları saymakla bitmiyor. Şef Kemal Kabadayı tarafından reçetelendirilen şifalı “Cevşen” şerbetinin tarifi ise; Etna Steak Restoran’ın kurucusu Serdar Uşaklı’ya ait. Sadece Ramazan ayına özel değil, her zaman ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlayacak olan şifalı şerbetin ana malzemesi ceviz. Kakule, aspin, tarçın, gojun, zara balı, safran, karanfil ve zerdeçal “Cevşen” şerbetinin hazırlanmasında kullanılan şifalı bitki ve baharatlar arasında yer alıyor.

"Derde deva"

Özellikle Ramazan ayında uzun süre kalınan açlık nedeniyle ortaya çıkan enerji düşüklüğü, su kaybı, mide rahatsızlıkları gibi daha birçok rahatsızlığa karşı şifa olan “Cevşen” şerbeti düzenli tüketildiğinde sağladığı inanılmaz faydalarıyla öne çıkıyor. Cevizin suyu kaynatılarak cevizin özünden elde edilen şerbet kan basıncını ayarlar, bağışıklık ve sinir sistemini güçlendirir. Tansiyonu dengeler, hücreleri korur. Antioksidan etkisi gösterir, psikolojik olarak rahatlama sağlar, sindirimi kolaylaştırır, cildi besler ve yorgunluğa ve ağrılara iyi gelir. Hafıza güçlendirici özelliği ile öğrencilerin derslerine odaklanmasına, halsizlik ve yorgunluk gibi şikâyetlerine olumlu fayda sağlar. Susuzluğa karşı direnci arttıran formülüyle şerbet aynı zamanda anne sütünü artırıcı özelliğe de sahip.


Haber: Elif Günay