İSTANBUL (TEVFİK ERK) - Sultanlar İlkokulu’nun Çanakkale Şehitleri’ne Mektup hikayesi   “ Son Mektup” adlı sinema filmine gittikten sonra başlıyor.  Filmi seyreden öğrenciler Çanakkale Savaşları’nin 100 Yılı. Nedeniyle  duygu ve düşüncelerini kağıda dökerler. Çocuk gözü ile hazırlanan yazı ve resimlerden oluşan  mektup kağıtları okul idaresi tarafından kitaplaştırılır. Sultanlar İlkokulu’nun bu girişimi ilçede büyük yankı buldu. Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ve Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu tarafından bu çalışma takdirle karşılandı.

Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sultanlar İlkokulu Müdürü Fatih Albayrak, Okul Müdür Yardımcısı İbrahim Kaya, öğretmen Songül Kaya, öğrenci Bora Arda Karataş ve öğrenci Sudenaz Özarslan’ı makamında kabul etti.

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında Çanakkale Şehitlerine mektup yollayan Sancaktepe ilçesinin tek okulu Sultanlar İlkokulu oldu. Hazırladıkları kitabı Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan’a hediye eden Sultanlar İlkokulu yöneticilerini, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, tebrik etti. Kaymakam Feyzullah Özcan “ İlçemizin bir çok okulunun da Çanakkale Zaferi’nin 100 Yılı nedeniyle bir çok etkinlikler düzenlendi. Ama sizin okulunuz, öğrencilerimizin duygu ve düşünlerini yarınlara da taşıyacak bir girişimde bulundu. Öğrencilerimizin çalışmaları da bu şekilde değerlendirilmiş oldu. Tebrik ediyorum sizleri” diye düşüncelerini dile getirdi.

Sultanlar İlkokulu Müdürü Fatih Albayrak, Kaymakam Feyzullah Özcan’a kitaptan bir tane hediye etti. Okul Müdürü Fatih Albayrak “ Okulumuzda Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında yapılan bir çalışmanın kitap haline getirip bulundurulmasından son derece memnunuz. Okul olarak Çanakkale’de Şehitlerimize 100. Yılında mektup yollamanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Toplu olarak çekilen hatıra fotoğrafının ardından ziyaret sona erdi.