ŞÜKRÜ ŞAHİN
İSTANBUL
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Bu okul, ötelenmiş, görmezden gelinmiş çocuklarımızın değerlenmesi anlamında büyük bir önem taşıyacak” dedi.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, bu tür okulların önemine dikkat çekerek, “Burada 3 bin 600 metrekare kapalı alana sahip mükemmel bir okul yapılacak. Bu okula ülkemizin, insanlarımızın ihtiyacı var. Bu yürüyüşün çoğalmasını, bereketlenmesini diliyorum. Saygıdeğer bağışçımıza yaptığı bu hayır için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Törene katılan İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Gerçekten yurdumuzun her köşesinde yapılan her hayırlı hizmette yüreğimizde farklı bir sevinç hissediyoruz. Ama bu okulları farklı bir köşeye koyuyoruz. Çok çaba sarf ettiğiniz bu okulun heyecanını, inşallah en kısa sürede açılış heyecanına dönüştürürüz” şeklinde konuştu.
Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Peygamber Efendimizin hadisini hatırlatarak “Bir kimse öldüğünde üç durumda amel defteri kapanmaz. Hayırlı bir evlat yetiştirenin, geride faydalanılacak ilim bırakanın ve sadaka-i cariye yani cami, yol, köprü, çeşme ve okul yaptıranın. 
Sayın hayırseverimiz de bir okul yaptırıyor. İşte bundan daha güzel bir alışveriş daha güzel bir kar olabilir mi? Bu anlamda kendilerini kutluyorum” açıklamasında bulundu. Alibeyköy Çırçır Mahallesi’nde inşa edilecek 'Öğretilebilir Çocuklar Okulu'nda 200 öğrenci eğitim görebilecek.  Okul inşaatının Ağustos 2015’te tamamlanması planlanıyor.
Okulun temel atma törenine, Ak Parti İstanbul Milletvekili Sevim Savaşer, İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü, Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Nurdan Fatma Önder, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.