İSTANBUL- Dün vizyona giren "Ali Baba ve 7 Cüceler" filminin bir önceki gün Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşen galasına, Cem Yılmaz oğlu Kemal ile birlikte geldi. Galaya filmin oyuncularının yanı sıra, iş ve sanat dünyasından büyük katılım oldu.

Filmin ortak yapımcısı Muzaffer Yıldırım, Cem Yılmaz, Zafer Algöz, Irina Ivkina, Çetin Altay, Yosi Mizrahi, Bahtiyar Engin ve Can Yılmaz’ın da katıldığı gala gecesinde oyuncular ve davetliler kırmızı halı yerine mavi halıda yürüdü. Filmde kullanılan füze, çekimlerin gerçekleştirildiği Bulgaristan’dan galaya özel olarak Türkiye’ye getirildi. 

Kimler yoktu ki

Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği gala gecesinde galaya katılanlar arasında Ozan Güven, Özkan Uğur, Güven-Başak Kıraç, Ahu Yağtu, Azra Akın, Hidayet Türkoğlu, Barış Falay-Esra Ronabar, Çağlar Çorumlu, Salih Kalyon, İrem Sak, Mehmet Erdem, Sarp Leventoğlu-Birce Akalay, Wilma Elles-Kerem Göğüş, Burak-Cansel Kut, Doğukan Manço, Batıkan Manço, Lale-Serdar Ahıskalı, Gamze Karaman-Nedim Keçeli, Nebahat Çehre, Berrin Zorlu, Sevil Sabancı, Çiğdem Kamer, Esra Civelek, Suzan Turgut Toplusoy, Siren Ertan, Tolga Savacı-Nermin Bezmen, Yasemin-Cefi Kamhi, Zuhal-Ceylan Pirinçcioğlu gibi isimler yer aldı. Cem Yılmaz oğlu Kemal’le galaya gelirken; ünlü komedyenin babası Arif Yılmaz ve annesi Sebahat Yılmaz da geceye katılanlar arasındaydı.

"Kemal'in ilk galası"

Oyuncular mavi halıdan yürüyerek salona geçerken Cem Yılmaz kucağında oğlu ile basın mensuplarının karşısına geçti. "Bugün oğlum “Kemal'in ilk galası. Gördüğünüz gibi Kemal çok heyecanlı" diyen ünlü komedyen, "Ben de sünnetimden beri hiç papyon takmamıştım, çok heyecanlıyım. Filmde abim de oynuyor, kız kardeşim de bizimle beraber geldi. Annem, babam içeride. Bizi seven herkeste burda okadar yoğun kalabalık gördüm ki duygulanmamak mümkün değil" şeklinde konuştu.

"Kemal smokin giydi"

Mavi halı'dan salona geçerken basına küçük demeç veren Ahu Yağtu, "Cem'in üzerinde uzun süre uğraştığı güzel bir filmle karşılaşıyoruz. Bu filmde de beklenilen başarının üstüne çıkılacağından eminim. Oğlumuz Kemal babası Cem'le birlikte. Evet oda damat gibi bugün smokin giydi. Ayrıca galaya büyük bir katılım var. Gelen herkese teşekkir ederim" dedi.

 "Son söz seyircinin"

"Büyük bir izdiham söz konusu bizde bukadarını beklemiyordum. Gerçekten belki biz bile izleyemeyeceğiz" şeklinde mizahi açıdan yaklaşan filmin oyuncularından Yosi Mizrahi, "İşin şakası bir yana çok mutluyuz. Çok güzel bir film olduğuna inanıyoruz" dedi. Ardından filmde Cem Yılmaz'ın kayınbiraderini ve ortağı İlber karakterini oynayan Çetin Altay, "Film bugünden sonra görücüye çıkıyor. “Çok güzel bir film oldu. Çok komik ve çok yüksek enerjisi var.  Filmi İzlreyicinin de beğeneceğinden eminim. Açıkçası gidilmemesi için bir neden yok. Yine de son söz seyircinin" konuşmasında bulundu. 

"Bugünlerde gülmeye ihtiyacımız var"

Dışarda yapılan konuşmaların ardından salona geçildi. Film başlamadan önce filmin ortak yapımcısı Muzaffer Yıldırım, açılış konuşmasını yaparak, "Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederiz. Hepimizin gülmeye eğlenmeye ihtiyacı olduğu bu günlerde sizleri bir nebze mutlu etmek adına böyle bir film yaptık. İnsanların hayatında pozitif şeyler yapmak adına hep bir çabamız oldu. Bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize tekrardan teşekkür ederim" dedi.

"Hoş geldiniz" 

"İnsanın kendinden daha uzun boylu bir iş arkadaşı olmasının zorluğunu görüyorsunuz" şeklinde espirili bir konuşma ile sahneye gelen ve filmde, "Boris Mancov" ve "Ali Şenay" adlı iki ayrı karakteri canlandıran Cem Yılmaz, "Hoş geldiniz. Hakikaten iyi bir sürede filmimizin çıktığını düşünüyoruz. Kamera arkasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. Bu tuhaf maceranın içinde olmamasına ragmen yanımda olan  Ozan Güven, filmi paylaştığım arkadaşlarım Zafer Algöz, Çetin Altay, Irina Ivkina, Ozan Güven, Can Yılmaz, Yosi Mizrahi ve oğlu Kemal Yılmaz'ı oyuncu arkadaşlarını sahneye davet etti. Sahneye gelen Cem Yılmaz'ın oğlu Kemal katılan herkese "Hoş geldiniz" diyerek büyük alkış aldı.

"Hepinize iyi seyirler"

"Kendi yapımım olan Kemal ve ekibimleyim. Hakikaten bu film yoğun bir şeklide eğlenmeniz için tasarlandı. Ben bu filmi 'Babam ve oğluma' armağan ediyorum" diyerek babasına ve ailesine "Hoş geldiniz" dedi. Mikrafonu eline almak isteyen oğlu Kemal için "Kendiliğinden oluyor ben annemle babama dedim ki ya hiç durmuyor ben hayatımda hiç böyle bir çocuk görmedim dedim. Annemle babamın yanıtı biz gördük oldu" şeklinde konuşarak herkese iyi seyirler diledi. 

Gece biten film gala sonrası izleyenlerden büyük alkış aldı. 

Cem Yılmaz'ın 4. filmi olan Tamamı Bulgaristan’da çekilen "Ali Baba ve 7 Cüceler" filmi Türkiye’de 360 kopya ile 1100 salonda vizyona girdi. Nulook ve Fikirsanat ortak yapımı olan bu film'in Mars Dağıtım tarafından dağıtıldıği iletildi.


Haber: Elif günay