İSTANBUL
Maltepe’de 1962 yılında o yıllardaki Çeliktaş Sineması pasajında hizmete başlayan Bucak Pastanesi bu hizmetini 52 yıldır aynı bölgede aynı titizlikle sürdürüyor. Çeliktaş Sineması 90’lı yıllarda yıkılıp yerine alışveriş merkezi yapılınca buradan taşınmak zorunda kalan ve Maltepe Atatürk Caddesi Grandhause Sosyete Pazarı karşısındaki yeni yerlerinde hizmetlerine devam eden Bucak Pastanesi’ni şimdi Ahmet Sarıkaya ve oğlu Bayram, Fethi, Metin ve kızı Nuray ile devam ettiriyor. 
Ahmet Sarıkaya; “1960’lı yıllarda babam, annem ve kardeşlerimle ailecek Kastamonu’dan İstanbul’a göç ettik. O yıllarda Maltepe’nin en modern Çeliktaş sineması yeni hizmete açılmıştı. Onun pasajındaki iki dükkanı tutup pastane açtık. Abim Hasan ve kardeşim Abdullah ile yıllarca burada hizmet verdik. Tüm imalatlarımızı kendimiz yaptık ve şu an özel imalatanemizde de bu geleneğimizi sürdürüyoruz”dedi.
BUCAK MALTEPE’NİN TEK PASTANESİ:
Ahmet Sarıkaya o yıllarda Maltepe de hiç pastane olmadığını belirtiyor ve “60’lı yıllar da Maltepe bir sayfiye yeri ve köy gibiydi. Buranın yerli halkı az idi uzak yerlerden tatil için gelenler çok idi. Özellikle Maltepe Süreyya Plajı’na ve denizi için gelip yazlık sayfiye yeri olan bu bakir yerde sezonluk ev tutarlardı. Buraya gelenlere pastane hizmetimizi geliştirdik. Toplantılar, yaş günleri, nişanlar, düğünler ve özel günlere adeta pasta ve unlu mamuller yetiştirmekde zorlanıyorduk. Kaliteli ve leziz ürünlerimizi halkımız çok beğendi ve bizlerde günlük ürünlerimizle hizmet yarışımızı hızlandırdık. Aradan geçen 52 yıla rağmen dededen oğula ve toruna geçen bir müşteri portföyümüz oluştu. Uzak yerlere taşınan eski müşterilerimiz bile bizlerden zaman zaman gelip pasta ve unlu mamüllerimizden hala almaktalar. Bu da bizlerin yaptığımız ürünlerimizde ve hizmetimizde özen, kalite ve damak tadı lezzetimizin bir göstergesidir”diye belirtti. (Aykut Ünker)