AYKUT ÜNKER/İSTANBUL - Maltepeli havada uçuşan sopalardan zor kaçtı. Bir mesele yüzünden güpe gündüz hemde elli metre ilerideki emniyet müdürlüğüne aldırmadan bir birleri ile kavga eden doğulu gençleri esnaf güçlükle ayırdı.
İki atık madde toplayıcılarının daha önceden aralarında atık toplama yeri yüzünden olduğu belirtilen sopalı ve demir çubuklu kavga yüzünden Maltepede trafik dakikalarca durdu. Birbirlerine plastik boru, sopa ve demir çubuklarla acımasızca saldıran gençlerin kavgasını gören vatandaş şaştı kaldı. Kafalarına sopalarla vuran gençler birbirlerini yaraladı. Çevre esnafının koşup kavgayı ayırması da hayli güç oldu. Araya giren bir minübüs şoförü de kolundan hafif şekilde yaralandı.
Duyarlı esnaf kavgayı ayırmaya koşmasaydı büyük bir facia olacaktı. Maltepeli vatandaşlar "Belediyemiz çöp konteynarlarını yer altına alıyor. Bundan sonra böyle kişiler çöpleri karıştırıp atık toplayamayacak. Ancak çöplerin döküldüğü alanlara gidecekler. Sabahın bir yarısından gece yarılarına kadar ellerindeki mikrop yuvası çöp torbalı arabaları ile bunları artık sokak ve caddelerde görmek istemiyoruz"diye de tepkilerini belirttiler. Önce Vatan Gazetesi muhabiri kavgayı baştan sona görüntüledi. 
Atık toplayıcıların yollara saçılan atık çöplerini vatandaş ve belediye temizlik görevlisi topladı ve trafik normale döndü. Olay yerinden birbirlerini kovalayıp kaçan gençlerde ara sokaklarda kayboldu. (Aykut Ünker)